Ухвала
від 25.01.2024 по справі 946/5950/22
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/5950/22

Провадження № 2/946/541/24

УХВАЛА

25 січня 2024 року Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області в складі:

головуючої судді: Пащенко Т.П.

при секретарі Топтигіної О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Килимник Лілії Іванівни про призначення судової почеркознавчої експертизи по справі за позовом ОСОБА_1 до комунального закладу «Ізмаїльський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області про зобов`язання призначити виплату заробітної плати, визнання недійсним та скасування наказу, зобов`язання внести виправлення у трудову книжку щодо звільнення, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення вихідної допомоги, відшкодування матеріальних витрат, пов`язаних із лікуванням та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до КЗ «Ізмаїльський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області про зобов`язання призначити виплату заробітної плати, визнання недійсним та скасування наказу, зобов`язання внести виправлення у трудову книжку щодо звільнення, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення вихідної допомоги, відшкодування матеріальних витрат, пов`язаних із лікуванням та моральної шкоди.

В судовому засіданні представник позивачки звернулася до суду з клопотанням про призначення у справі судової почеркознавчої експертизи, проведення якої доручити експертам Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз (65026, м.Одеса, вул.Рішельєвська, 8), на вирішення експерта поставити наступне питання:

- Чи виконаний підпис у рядку «з інструкцією ознайомлена, копію отримала ОСОБА_1 » у посадовій інструкції юрисконсульта, затвердженої наказом директора КЗ «ІМЦСПРД» ІМР ІР ОО №01-04/74 від 20.08.2021 року ОСОБА_1 або виконаний іншою особою.

В судовому засіданні представник відповідача заперечував щодо призначення судової експертизи, вказав, що питання, запропоноване на вирішення експерта не стосується предмету спору, оскільки позов подано з інших підстав, та призначення такої експертизи призведе до затягування судового розгляду.

Вислухавши представника позивачки, представника відповідача, вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню, з таких підстав.

Відповідно до ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до положень п.п.1,2 ч.1 ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Відповідно до ч.3 ст.103 ЦПК України при призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. Суд з урахуванням обставин справи має право визначити експерта чи експертну установу самостійно. У разі необхідності може бути призначено декілька експертів для підготовки одного висновку (комісійна або комплексна експертиза).

Згідно з ч.1 ст.104 ЦПК України, про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Оскільки для з`ясування обставин, що мають значення для справи необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, суд приходить до висновку щодо необхідності призначення експертизи.

Враховуючи тривалий час розгляду справи, суд приходить до висновку, що на час проведення судової експертизи не має необхідності у зупиненні провадження у справі.

Керуючись ст.ст.76,103-104,252,253,260 ЦПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Килимник Лілії Іванівни про призначення судової почеркознавчої експертизи по справі за позовом ОСОБА_1 до комунального закладу «Ізмаїльський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області про зобов`язання призначити виплату заробітної плати, визнання недійсним та скасування наказу, зобов`язання внести виправлення у трудову книжку щодо звільнення, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення вихідної допомоги, відшкодування матеріальних витрат, пов`язаних із лікуванням та моральної шкоди задовольнити.

Доручити експертам Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз (65026, м.Одеса, вул.Рішельєвська, 8) провести судово-почеркознавчу експертизу, перед експертом поставити наступне питання:

- Чи виконаний підпис у рядку «з інструкцією ознайомлена, копію отримала ОСОБА_1 » у посадовій інструкції юрисконсульта, затвердженої наказом директора комунального закладу «Ізмаїльський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області №01-04/74 від 20 серпня 2021 року ОСОБА_1 або виконаний іншою особою.

Витрати на проведення експертизи покласти на ОСОБА_1 та роз`яснити учасникам положення ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Зобов`язати сторони надати експерту за його вимогою всю необхідну документацію.

Попередити експерта, який буде проводити експертизу про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову від виконання експертизи.

Зазначити, що строк проведення експертизи не може перевищувати строки, встановлені п. 1.13 Інструкції «Про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень» затвердженої Наказом Міністерства юстиції України 08.01.1998 року № 53/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України 26.12.2012 року № 1950/5).

Попередити ОСОБА_1 , що строк оплати за проведення експертизи не може перевищувати 10 (десяти) календарних днів з дня виставлення рахунку експертом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду шляхом подачі в 15-ти денний строк з дня отримання копії ухвали апеляційної скарги.

Суддя: Т.П.Пащенко

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116791048
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —946/5950/22

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Пащенко Т. П.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Пащенко Т. П.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Пащенко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні