Ухвала
від 05.02.2024 по справі 447/2857/23
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/447/64/24 Справа №447/2857/23

У Х В А Л А

про затвердження мирової угоди

05.02.2024 Миколаївський районний суд Львівської області в складі

головуючої судді Друзюк М.М.

секретар судового засідання Іськів О.І..

розглянувши у підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Миколаївський відділ державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального Управління юстиції( м. Львів) про зменшення розміру аліментів та звільнення від сплати заборгованості за аліментами

за участі:

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_3

відповідача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_4

встановив :

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Миколаївський відділ державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального Управління юстиції( м. Львів) про зменшення розміру аліментів та звільнення від сплати заборгованості за аліментами.

Ухвалою суду від 07.09.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

На адресу суду 05.02.2024 від сторін надійшла заява про затвердження мирової угоди, укладеної 05.02.2024 між ними, про закриття провадження у справі.

У судовому засіданні сторони та їхні представники просили затвердити мирову угоду, повідомили, що наслідки закриття провадження у справі передбачені ст. 255, 256 ЦПК України їм відомі та зрозумілі.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.ч.1-4 ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно з п.5 ч.1 ст.255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі , якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Беручи до уваги, що сторони скористались наданим їм правом на укладення мирової угоди, предметом такої угоди є врегулювання спору, який розглядається в суді, умови мирової угоди не суперечать закону, суд дійшов висновку, що мирову угоду, укладену між сторонами, потрібно затвердити, а провадження в справі закрити.

Керуючись ст.ст. 207, 208, 255, 260,261 ЦПК України, суд

постановив:

затвердити мирову угоду, укладену 05.02.2024 між позивачем ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 з однієї сторони, та відповідачем ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 на наступних умовах:

1. Сторони взаємно визнають те, що на час підписання цієї Мирової угоди між ними відсутні будь-які неврегульовані та/або не виконані майнові зобов`язання, крім тих, які є предметом цієї мирової Угоди.

2. Сторони визнають, що сума заборгованості Позивача перед Відповідачем згідно рішення Миколаївського районного суду Львівської області від 09.08.2017 по справі № 447/1626/17 про стягнення аліментів на утримання дітей: сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , станом на день підписання даної Угоди становить 200 000 (двісті тисяч) гривень.

Вказану заборгованість позивач сплатив відповідачу в момент підписання цієї мирової Угоди.

3. З моменту укладення Мирової угоди позивач зобов`язується сплачувати Відповідачу аліменти на утримання дітей: сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та дочки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ,в розмірі 1/2 усіх видів заробітку (доходу) щомісячно до досягнення дітьми повноліття, не пізніше п`ятого числа поточного місяця за наступними реквізитами:

IBAN НОМЕР_3

БАНК АТ КБ «ПриватБанк»

РНОКПП одержувача НОМЕР_2

ОТРИМУВАЧ ОСОБА_2

4. Сторони заявляють, що з моменту визнання цієї Мирової угоди, належного її виконання не матимуть жодних претензій майнового та морального характеру один до одного щодо предмета даної Угоди.

5. Сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї Мирової угоди вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання будь-яких зустрічних претензій щодо предмета даної Угоди.

6. Сторони даної Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї угоди.

7. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди.

8. Позивач та Відповідач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі й держави.

9. Уся інформація, викладена в цій Мировій угоді, сприймається Сторонами як повною мірою достовірна. Кожна Сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, яка зазначена в цій Мировій угоді.

10. Дана мирова угода складена в трьох автентичних екземплярах, по одному для Позивача, Відповідача і для Миколаївського районного суду Львівської області.

11. Ухвала Миколаївського районного суду Львівської області про затвердження даної Угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про виконавче провадження».

12. Судові витрати, понесені Сторонами, відносяться на їх рахунок, і не підлягають розподілу внаслідок затвердження судом мирової угоди і закриття провадження у справі.

13. Наслідки закриття провадження у справі, передбачені статтями 255, 256 ЦПК України Сторонам відомі та зрозумілі.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Миколаївський відділ державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального Управління юстиції( м. Львів) про зменшення розміру аліментів та звільнення від сплати заборгованості за аліментами закрити.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути пред`явлена для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень, протягом трьох років.

Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання зобов`язань, передбачених цією мировою угодою.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду через Миколаївський районний суд Львівської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення .

Суддя Друзюк М. М.

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116791669
СудочинствоЦивільне
Сутьзменшення розміру аліментів та звільнення від сплати заборгованості за аліментами

Судовий реєстр по справі —447/2857/23

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Друзюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні