Ухвала
від 12.01.2024 по справі 945/3078/23
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Справа № 945/3078/23

Провадження № 2/945/531/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

12 січня 2024 року м. Миколаїв

Суддя Миколаївського районного суду Миколаївської області Шаронова Н.О., перевіривши виконання вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Нечаянської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області (Миколаївська область Миколаївський район с. Нечаяне, вул. Миру, 27-А) про визнання незаконним та скасування рішення Нечаянської сільської ради та скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запису про право власності на земельні ділянки, -

встановив:

Позовна заява підсудна Миколаївському районному суду Миколаївської області.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі, залишення заяви без руху або повернення позовної заяви не вбачається.

Суд враховуєкатегорію таскладність справи.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

У позовній заяві представник позивача ОСОБА_2 звернулася до суду з клопотанням про витребування у Нечаянської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області належним чином засвідчених копій всіх документів, на підставі яких було прийнято рішення № 3 від 12 січня 2023 року та належним чином засвідчену копію рішення № 3 від 12 січня 2023 року.

Згідно зч.3ст.177Цивільного процесуальногокодексу України(далі-ЦПК України)у разінеобхідності допозовної заявидодаються клопотаннята заявипозивача прозвільнення (відстрочення,зменшення)від сплатисудового збору,про призначенняекспертизи,витребування доказівтощо.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

З тексту позовної заяви, а також доданих до неї документів, не вбачається, що позивачем проводилися заходи самостійного отримання доказів.

З огляду на те, що позивачем у заяві не зазначено про вжиті ним заходи для отримання доказів самостійно, доказів вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання доказів, а також ненадання позивачем таких доказів до заяви, суд вважає клопотання про витребування доказів необгрунтованим та таким, що задоволенню не підлягає.

Керуючись ч. ч. 1, 2 ст. 84, ч. 3 ст. 177, ст. 187 ЦПК України, -

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Нечаянської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області про визнання незаконним та скасування рішення Нечаянської сільської ради та скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запису про право власності на земельні ділянки.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче судове засідання, яке відбудеться 09лютого 2024року о11годині 00хвилин у приміщенні Миколаївського районного суду Миколаївської області за адресою: м. Миколаїв, вул. Веселинівська, 43.

Запропонувати:

- відповідачу Нечаянській сільськійраді Миколаївськогорайону Миколаївськоїобласті протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення цієї ухвали надіслати: суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування доказів, - залишити без задоволення.

Веб адреса сторінки Миколаївського районного суду Миколаївської області на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет mk.mk.court.gov.ua, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копії позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н. О. Шаронова

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116792502
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності на земельні ділянки

Судовий реєстр по справі —945/3078/23

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні