Ухвала
від 05.02.2024 по справі 914/2964/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128

УХВАЛА

05.02.2024Справа № 914/2964/23

Господарський суд Львівської області у складі судді Зоряни ГОРЕЦЬКОЇ, за участю секретаря судового засідання Марти ПРИШЛЯК, розглянув в підготовчому засідання справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Сервіс-Агрозахід»,

до відповідача: Фермерського господарства «Агро-Груз»,

про стягнення заборгованості,

представники сторін:

позивач: Гарагуц І.Ф.;

відповідача: Пшенична Т.М., Дідик О.Л.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні господарського суду перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сервіс-Агрозахід» до Фермерського господарства «Агро-Груз» про стягнення заборгованості.

Ухвалою від 09.10.2023 відкрито провадження по справі за правилами загального позовного провадження. Подальший рух справи відображений у відповідних ухвалах суду.

Представником відповідача подано відзив, у якому зазначено, що в забезпечення виконання зобов`язань за Договором поставки №ЛВ-2 від 29.12.2021, 30.12.2021 видано фінансову аграрну розписку, відповідно до п.7 якої кредитор відступив право вимоги ТзОВ "Нуфарм Україна" і грошові кошти були перераховані ФГ "Агро-Груз" на банківський рахунок нового кредитора - ТОВ "Нуфарм Україна".

Ознайомившись з даним відзивом, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ТОВ "Нуфарм Україна".

Крім того, через канцелярію суду представником відповідача подано клопотання вх. №3210/24 від 05.02.2024 про долучення доказів з проханням поновити строк на подання таких доказів. В засіданні представник відповідача заявив клопотання про повернення на стадію підготовчого засідання у справі, що розглядається.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Ухвалою від 04.12.2023 закрито підготовче провадження по справі, однак суд приходить до висновку, що існують процесуальні дії, які слід проводити на стадії підготовчого провадження, а саме залучення до участі у справі третьої особи без самостійних вимог на предмет спору.

Враховуючи викладені обставини, суд зазначає наступне.

Частиною 1 статті 2 Господарського процесуального кодексу України визначено, що завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Пунктами 1, 2, 4, 5 частини 3 статті 2 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що основними засадами (принципами) господарського судочинства, зокрема, є верховенство права; рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом; змагальність сторін; диспозитивність.

Відповідно до статті 177 Господарського процесуального кодексу України, завданням підготовчого провадження є, зокрема, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Розумний строк розгляду справи є істотною складовою права на справедливий суд, гарантованого статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Таким чином, задля належного та повного виконання завдань підготовчого провадження, для справедливого та неупередженого вирішення спору необхідності встановити фактичні обставини, які не підтверджуються та не спростовуються наявними в матеріалах справи доказами, зважаючи на зміст та характер спірних правовідносин у цій справі, враховуючи, що даний випадок є винятковим і потребує вчинення процесуальних дій, які можуть бути вчинені лише у підготовчому провадженні, суд дійшов до висновку про наявність підстав для повернення на стадію підготовчого провадження, задоволивши клопотання представника відповідача.

Керуючись статтями 2, 177, 181-183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання представника відповідача.

2. Повернутись на стадію підготовчого провадження.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ТОВ "Науфарм Україна" (03038, місто Київ, вулиця Миколи Грінченка, будинок 4, ЄДРПОУ 36797495).

4. Зобов`язати позивача надіслати на адресу третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ТОВ "Науфарм Україна"позовну заяву з додатками, докази такого направлення представити суду.

5. Зобов"язати ТОВ "Науфарм Україна" надати суду пояснення з приводу заявлених позовних вимог.

6.Відкласти підготовче засідання у даній справі на 04.03.2024 о 11:45 год.

3.Сторонам забезпечити явку учасників процесу.

4.Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області, за адресою Львів, вул. Личаківська, 128.

Ухвала набирає законної сили відповідно до норм чинного ГПК України.

Суддя Горецька З.В.

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116794679
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —914/2964/23

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 22.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 04.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 09.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні