Ухвала
від 06.02.2024 по справі 440/247/24
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

06 лютого 2024 року м. ПолтаваСправа № 440/247/24

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Довгопол М.В., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження у письмовому провадженні заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Мало - Кохнівський кар`єр" про виклик свідків в адміністративній справі за позовом заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі, Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мало - Кохнівський кар`єр" про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Заступник керівника Кременчуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мало - Кохнівський кар`єр", в якій просить:

- визнати протиправною бездіяльність Товариства з обмеженою відповідальністю «Мало-Кохнівський кар`єр» щодо не приведення сховища № 60463, що перебуває на його балансі в належний для експлуатації стан;

- зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Мало-Кохнівський кар`єр» привести у стан готовності захисну споруду - сховище № 60463, що знаходиться за адресом: АДРЕСА_1 , з метою використання її за призначенням у відповідності до «Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 05.01.2024 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за даним позовом, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження у письмовому провадженні.

01.02.2024 судом одержано від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Мало - Кохнівський кар`єр" відзив на позовну заяву, до якого долучено заяву про виклик свідків - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Вказана заява мотивована тим, що вказаним особам безпосередньо відомо про обставини, на які відповідач посилається у своїх запереченнях перед судом, а саме, що підприємством своїх працівників беззаперечно забезпечено місцями укриття від обстрілів, під час оголошення повітряної тривоги у м. Кременчуці, працівники ТОВ "Мало-Кохнівський кар`єр" прямують до сховища з обліковим номером 60461 Колективного підприємства "Завод залізобетонних виробів № 1".

Вирішуючи зазначену заяву, суд виходить з такого.

За приписами частин 1, 2 статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до частин 1, 2 статті 65 Кодексу адміністративного судочинства України як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи.

Згідно з положеннями частин першої - третьої статті 92 КАС України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі.

Суд враховує, що предметом спору у справі є бездіяльність Товариства з обмеженою відповідальністю «Мало-Кохнівський кар`єр» щодо не приведення сховища № 60463, що перебуває на його балансі в належний для експлуатації стан.

Обставини, пов`язані із забезпеченням підприємством своїх працівників місцями укриття від обстрілів, у тому числі, щодо сховища, до якого прямують працівники ТОВ "Мало-Кохнівський кар`єр" у разі оголошення повітряної тривоги, не входять до предмету доказування у справі та не мають значення для правильного вирішення справи.

Відтак, підстави для виклику в якості свідків працівників ТОВ "Мало-Кохнівський кар`єр" ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та ОСОБА_4 відсутні, тому заява представника відповідача не підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 65, 72, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у задоволенні заяви представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Мало - Кохнівський кар`єр" про виклик свідків.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Cуддя М.В. Довгопол

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116804581
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/247/24

Ухвала від 06.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 06.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 25.01.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 05.01.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні