Ухвала
від 05.02.2024 по справі 816/1292/17
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про поновлення провадження у справі

05 лютого 2024 рокум. ПолтаваСправа №816/1292/17

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков І.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про поновлення провадження у адміністративній справі за позовом Полтавського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Полтавська пересувна механізована колона -72" про стягнення витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,

В С Т А Н О В И В:

07 серпня 2017 року Полтавське об`єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Полтавська пересувна механізована колона - 72" про стягнення витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Ухвалами Полтавського окружного адміністративного суду від 08.08.2017 відкрито провадження у справі, закінчено підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

Ухвалою від 02 листопада 2017 року провадження у справі зупинено до набрання законної сили судовим рішенням у справі №816/1877/17 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Пересувна механізована колона-72" до Полтавського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про визнання дій протиправними, визнання недійсним та скасування розрахунку.

Як визначено частиною першою статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Судом встановлено, що рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 07.08.2023 у справі №816/1877/17 у задоволенні позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю "Пересувна механізована колона - 72" до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області про визнання дій протиправними, визнання недійсним та скасування розрахунку відмовлено.

Рішення у справі №816/1877/17 набрало законної сили 07.09.2023.

Таким чином, у справі №816/1877/17 є рішення, яке набрало законної сили, що зумовлює необхідність поновлення провадження у цій справі.

Відповідно до частини третьої статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Суд зазначає, що 15.12.2017 набрав чинності Закон України від 03.10.2017 №2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", яким Кодекс адміністративного судочинства України викладено в новій редакції.

Відповідно до підпункту 10 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Частиною третьою статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до частини п`ятої статті 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Приймаючи до уваги значення справи для сторін та обсяг та характер доказів у справі, наявних в матеріалах справи, суд вважає за необхідне здійснювати подальший розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Разом з цим, судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" визначено реорганізувати Полтавське об`єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Згідно з частинами першою, п`ятою статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

З відкритих даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань встановлено, що 29.08.2019 до Єдиного державного реєстру внесено запис про припинення юридичної особи Полтавського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області (код ЄДРПОУ 40383769).

Наказом ГУПФ України в Полтавській області від 31.05.2019 №324 визначено, що ГУПФ України в Полтавській області після завершення процедури реорганізації шляхом приєднання територіальних органів Пенсійного фонду України є правонаступником, зокрема, за Полтавським об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області.

Згідно з частиною першою статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

За таких обставин, зважаючи на припинення у визначеному законом порядку Полтавського ОУПФ в результаті його реорганізації шляхом приєднання до ГУПФ України в Полтавській області, суд, з метою ухвалення законного і обґрунтованого рішення, вважає за необхідне замінити позивача у справі з Полтавського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Керуючись статтями 3, 52, 236, 237, 248, 256, 262, 290, 291, підпунктом 10 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Поновити провадження у справі №816/1292/17 .

Подальший розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), визначеними Кодексом адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 03.10.2017 №2147-VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".

Замінити позивача у справі з Полтавського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області на Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області (код ЄДРПОУ 13967927; вул. Гоголя, 34, м. Полтава, Полтавська область, 36014).

Копію ухвали суду надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та окремо не оскаржується.

СуддяІ.С. Шевяков

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116804701
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/1292/17

Рішення від 17.04.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 29.09.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 06.09.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 08.08.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 08.08.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 08.08.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні