Ухвала
від 06.02.2024 по справі 495/11321/18
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/11321/18

№ провадження 2/495/41/2024

Ухвала

іменем україни

06 лютого 2024 рокум. Білгород-Дністровський

Суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Заверюха В.О., розглянувши заяву позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції по справі №495/11321/18 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр оцінки та інформації», ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора та поновлення реєстраційного запису про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Державне підприємство «Центр оцінки та інформації» про стягнення збитків, - ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр оцінки та інформації», ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора та поновлення реєстраційного запису про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Державне підприємство «Центр оцінки та інформації» про стягнення збитків, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр оцінки та інформації», ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора та поновлення реєстраційного запису про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Державне підприємство «Центр оцінки та інформації» про стягнення збитків, - ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр оцінки та інформації», ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора та поновлення реєстраційного запису про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Державне підприємство «Центр оцінки та інформації» про стягнення збитків.

Ухвалою Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 19.10.2021 року позовна заява прийнята до свого провадження та призначено підготовче судове засідання.

До суду від позивача ОСОБА_1 надійшла заява про участьв судовомузасіданні,яке призначенена 20.02.2024 року о10.00год.в режимівідеоконференції. Свою заяву обґрунтовує тим, що позивач проживає у м.Києві, що робить проблематичною явку позивача до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області у звязкузвведеннямвоєнного станувУкраїні таз метою об`єктивного та всебічного розгляду справи, просить судове засідання, яке призначено на 20.02.2024 року о10.00год. провести у режимі відеоконференції з одним із судів м.Києва.

Дослідивши заяву, матеріали справи, суд дійшов до висновку про задоволення заяви.

Відповідно дост.212 ЦПК УкраїниУчасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справиподає заявупро участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуне пізнішеніж зап`ять днівдо судовогозасідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи.У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Згідно з вимогамиПоложенняпро Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів), учасники справи мають право приймати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в тому числі з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України"ПроЄдинийдержавнийдемографічний реєстртадокументи,щопідтверджуютьгромадянство України,посвідчуютьособучи їїспеціальнийстатус"абоДержавноюсудовою адміністрацієюУкраїни (частинатретя,четвертастатті212ЦПКУкраїни).

Враховуючи ускладнення щодо прибуття до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області позивача та в звязку з введенням воєнного стану в Україні, позивач не має можливості бути присутньою, проте, зацікавлена в тому, щоб судове засідання відбулось та враховуючи час необхідним для прибуття до суду, строки розгляду справи визначеніЦПК, з метою оперативного розгляду справи, для забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, наявну технічну можливість проведення судових засідань в такому режимі, суд вважає за можливе провести судове засідання, яке призначено на 20.02.2024 року о10.00год. у режимі відеоконференції з Печерським районним судом м.Києва (вул.Володимирівска 15, м.Київ).

Керуючись ст.ст.212, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції по справі №495/11321/18 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр оцінки та інформації», ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора та поновлення реєстраційного запису про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Державне підприємство «Центр оцінки та інформації» про стягнення збитків, - ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр оцінки та інформації», ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора та поновлення реєстраційного запису про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Державне підприємство «Центр оцінки та інформації» про стягнення збитків - задовольнити.

Провести судове засідання, яке призначено на 20.02.2024 року о10.00год. у справі №495/11321/18 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр оцінки та інформації», ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора та поновлення реєстраційного запису про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Державне підприємство «Центр оцінки та інформації» про стягнення збитків, - ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр оцінки та інформації», ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора та поновлення реєстраційного запису про право власності та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Державне підприємство «Центр оцінки та інформації» про стягнення збитків в режимі відеоконференції.

Доручити Печерському районному суду м.Києва (вул.Володимирівска 15, м.Київ) забезпечити проведення судового засідання, яке призначено на 20.02.2024 року о10.00год. в режимі відеоконференції.

Копію ухвали направити сторонам по справі та до Печерського районного суду м.Києва.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Заверюха В.О.

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116814669
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/11321/18

Ухвала від 23.08.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 07.08.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 16.07.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні