Ухвала
від 07.02.2024 по справі 639/549/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Провадження № 2/639/614/24 Справа № 639/549/24

У Х В А Л А

07 лютого 2024 року м. Харків

Суддя Жовтневого районного суду м. Харкова Марченко В.В., розглянувши питання можливості відкриття провадження у цивільній справі № 639/549/24

позивачі: ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (адреса місця проживання: АДРЕСА_2 )

відповідачі: Харківська обласна дирекція в м. Харків ПАТ "Національна акціонерна страхова компанія "ОРАНТА" (адреса місцезнаходження: вул. Полтавський шлях, буд. 7, м. Харків), ПАТ "Національна акціонерна страхова компанія "ОРАНТА" (адреса місцезнаходження: вул. Здолбунівська, буд. 7Д, м. Київ), Товариство з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "КРЕДО" (адреса місцезнаходження: просп. Моторобудівників, буд. 34, м. Запоріжжя)

провизнання бездіяльністі та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до Жовтневого районного суду м. Харкова з позовом до Харківської обласної дирекції в м. Харків ПАТ "Національна акціонерна страхова компанія "ОРАНТА", ПАТ "Національна акціонерна страхова компанія "ОРАНТА", ТОВ "Страхова компанія "КРЕДО", в якому просить зобов`язати Харківську обласну дирекцію в м. Харків ПАТ "Національна акціонерна страхова компанія "ОРАНТА", ПАТ "Національна страхова компанія "ОРАНТА", ТОВ "Страхова компанія "КРЕДО" надати ОСОБА_1 та ОСОБА_2 належну та повну письмову відповідь на їх Заяву від 20 грудня 2021 року у відповідності до вимог Закону України "Про звернення громадян".

Позовна заява за формою та змістом відповідає вимогам ст. ст.175 - 177 ЦПК України, підлягає розгляду в суді в порядку цивільного судочинства.

Підстав, передбачених ст. ст. 185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження, судом при відкритті провадження не встановлено.

Відповідно до ч. 4 ст.19, п.1 ч. 1 ст.274 ЦПК Українисправа є малозначною, оскільки є справою незначної складності, а тому підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

З урахуванням наведеного, керуючись ст. ст. 19, 175-177, 187, 261, 274, 277 - 279 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 доХарківської обласноїдирекції вм.Харків ПАТ"Національнаакціонерна страховакомпанія "ОРАНТА",ПАТ "Національнаакціонерна страховакомпанія "ОРАНТА",Товариства здодатковою відповідальністю"Страховакомпанія "КРЕДО" про визнання бездіяльністі та зобов`язання вчинити певні дії.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання у справі на06.03.2024 року о 11:00 год. у залі судових засідань в приміщенні Жовтневого районного суду м. Харкова (вулиця Полтавський шлях, 45, м. Харків).

Про дату, час та місце судового засідання повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити особам, які беруть участь у справі.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу, що у вказаний строк він має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст.178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (надання) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьоїп`ятоїст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьоїп`ятоїст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

З інформацією щодо тексту судового рішення учасники справи можуть ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Марченко

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116818977
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —639/549/24

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Марченко В. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Марченко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні