Ухвала
від 06.02.2024 по справі 607/2118/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

06.02.2024 Справа №607/2118/24 Провадження №2/607/1248/2024

м. Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Стельмащук П.Я., ознайомившись із позовною заявоюкерівника Тернопільської окружної прокуратури (місцезнаходження: бульв. Т. Шевченка, 7, м. Тернопіль), в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України (місцезнаходження: проспект С. Бандери, 19, м. Київ), Тернопільської обласної ради (місцезнаходження: вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивачів Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча лікарня» Тернопільської обласної ради (місцезнаходження: вул. Академіка Сахарова, 2, м. Тернопіль) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), законний представник ОСОБА_1 ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину,

В С Т А Н О В И В:

Позовна заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України.

Справа підлягає розгляду за правилами цивільного судочинства та підсудна Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області.

Підстави, викладені у статтях 185 і 186 ЦПК Українидля повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Згідно частини 1 статті 274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження розглядаються, зокрема малозначні справи.

Відповідно до п.1 ч.6 ст.19 ЦПК України малозначними є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Частиною 1 статті 277ЦПК України вказано, що питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

За таких обставин та враховуючи, що дана справа є малозначна та відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, суд вважає, що слід відкрити провадження у справі та проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи в судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись статтями 19, 27-30, 128, 174-181, 184, 187, 190-191, 260-261, 272, 274-278, 352-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом керівника Тернопільської окружної прокуратури (місцезнаходження: бульв. Т. Шевченка, 7, м. Тернопіль), в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України (місцезнаходження: проспект С. Бандери, 19, м. Київ), Тернопільської обласної ради (місцезнаходження: вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивачів Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна дитяча лікарня» Тернопільської обласної ради (місцезнаходження: вул. Академіка Сахарова, 2, м. Тернопіль) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), законний представник ОСОБА_1 ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на15 год. 00 хв. 29.02.2024, яке буде проводитися в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, місцезнаходження: вулиця Котляревського, буд. 34, місто Тернопіль (зал судового засідання №1, 2 поверх), під головуванням судді Стельмащука П.Я.

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали суду, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів, надіслати (вручити) учасникам справи.

Відповідач вправі подати заяву із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження в десятиденний строк, з дня вручення ухвали.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам, викладеним у статті 178ЦПК України та додані до нього документи. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, надіслати (надати) копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу триденний строк з дня вручення копії відзиву та доданих до нього документів для подання відповіді на відзив. У зазначений строк позивач має право надіслати (надати) суду відповідь на відзив, яка повинна відповідати вимогам, викладеним у статтях 178 і 179ЦПК України та додані до неї документи. Одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду, надіслати (надати) копію відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу триденний строк з дня вручення копії відповіді на відзив та доданих до неї документів для подання заперечення на відповідь на відзив. У зазначений строк відповідач має право надіслати (надати) суду заперечення, які повинні відповідати вимогам, викладених у статтях 178 і 180ЦПК України та додані до нього документи. Одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду, надіслати (надати) копію заперечень та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Встановити третій особі триденний строк із дня отримання позову або відзиву для надання письмових пояснень щодо, відповідно, позову або відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяП. Я. Стельмащук

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено08.02.2024
Номер документу116824946
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину

Судовий реєстр по справі —607/2118/24

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Стельмащук П. Я.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Стельмащук П. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні