Ухвала
від 07.02.2024 по справі 685/3/24
ТЕОФІПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 685/3/24

Провадження № 2/685/75/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

07 лютого 2024 року

смт Теофіполь

Суддя Теофіпольського районного суду Хмельницької області Бурлак Г.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Теофіпольської селищної ради про визнання права власності на спадкове майно

В С Т А Н О В И Л А :

Представник позивачазвернувся всуд зпозовом довідповідача провизнання прававласності на земельної ділянки кадастровий номер 6824785500:04:016:0004.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, суд дійшов переконання про її невідповідність вимогам ЦПК України.

Відповідно до ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, зокрема, виклад обставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують зазначені обставини, перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви. Відповідно до ст. 177 ЦПК України, позивач зобов?язаний подати всі наявні у нього докази, що підтверджують обставини, на яких грунтуються позовні вимоги, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету. У разі пред`явлення позову особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, в заяві повинні бути зазначені підстави такого звернення.

Вимог законодавства у позовній заяві не виконано, зокрема, не викладено обставини, якими обгрунтовує позовні вимоги, оскільки на обгрунтування позовних вимог представник позивача адвокат Сторожук Ю.В. зазначив лише, що відповідач «віроломно оформив на себе право власності» на земельну ділянку, не зазначив, чи зверталася позивач до нотаріуса і чи отримувала відмову у вчиненні нотаріальних дій, не обгрунтував позовних вимог до Теофіпольської селищної ради та не надав доказів ціни позову. Крім того, в позовній заяві не зазначені підстави звернення до суду представником, не вказані відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Виходячи з наведеного, позовна заява підлягає залишенню без руху до виправлення недоліків у ній.

Керуючись ст. 185 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И Л А :

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Теофіпольської селищної ради про визнання права власності на спадкове майно, надати строк для усунення недоліків шляхом подання належно оформленої заяви 10 днів з дня отримання копії ухвали, в іншому випадку позовна заява буде вважатися неподаною та буде повернена позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116825541
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —685/3/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Самойлович А. П.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Теофіпольський районний суд Хмельницької області

Бурлак Г. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні