Ухвала
від 06.02.2024 по справі 914/3407/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

"06" лютого 2024 р.м. Одеса Справа № 914/3407/23

Господарський суд Одеської області у складі судді Шаратова Ю.А.

при секретарі судового засідання Кастровій М.С.

розглянувши заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 )

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

Представники:

Від боржника - Василюк А.П. (ордер від 04.01.2024 серія АІ № 1522528).

Суть спору:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Львівської області із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність разом із заявою арбітражного керуючого про призначення керуючим реструктуризацією боржника арбітражного керуючого Багінського А.О., а також угодою, укладеною між сторонами, про оплату грошової винагороди керуючому реструктуризацією.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 21.11.2023 заяву ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 - залишено без руху. Встановлено заявнику - ОСОБА_1 строк у 10 календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення зазначених в ухвалі недоліків, а саме: надати суду докази на підтвердження місця проживання фізичної особи ОСОБА_1 для цілей визначення підсудності справи Господарському суду Львівської області; надати суду декларації про майновий стан боржника за 2020-2022, 2023 роки за формою, затвердженою наказом Міністерства юстиції України від 21.08.2019 № 2627/5 (із змінами, внесеними наказом Міністерства юстиції України від 15.09.2020 р. № 3186/5), із достовірною інформацією щодо майна членів сім`ї боржника. Повідомлено ОСОБА_1 , що у разі невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і підлягає поверненню заявнику зі всіма доданими до неї документами.

23.11.2023 від ОСОБА_1 через систему "Електронний суд" надійшла заява про усунення недоліків (зареєстрована 24.11.2023 за вхідним № 28723/23), в якій зазначено, що на виконання вимоги суду надається копія договору оренди від 01.03.2023 та виправлені декларації про майновий стан боржника за 2020-2023 роки (договір та декларації додаються). Також у заяві зазначено, що провести реєстрацію місця проживання та отримати витяг з реєстру територіальної громади наразі можливості немає, оскільки заявник постійно перебуває в зоні виконання бойових завдань, згідно довідки № 11530 від 26.12.2022, виданої військовою частиною № НОМЕР_2 .

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 28.11.2023 заяву ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ; місце фактичного проживання: АДРЕСА_3 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) передано на розгляд до Господарського суду Одеської області (65119, м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29).

Згідно із Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.12.2023 справу № 914/3407/23, передано на розгляд судді Господарського суду Одеської області Шаратову Ю.А.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 02.02.2024 прийнято заяву про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність до розгляду. Підготовче засідання призначено на 11.01.2024.

Підготовче засідання призначене на 11.01.2024 не відбулося у зв`язку із оголошенням повітряної тривоги, про що складено відповідну довідку.

Ухвалою суду від 19.01.2024 призначено підготовче засідання на 06.02.2024.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази у підготовчому засіданні, суд встановив.

До господарського суду надійшла заява ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність в зв`язку із неспроможністю виконання своїх грошових зобов`язань.

Станом на дату подання заяви про неплатоспроможність загальна сума заборгованості ОСОБА_1 перед кредиторами становить 262 418,52 грн., яка виникла на підставі кредитних договорів, укладених боржником.

Боржник зазначає, що має заборгованість перед наступними кредиторами: АТ «АКЦЕНТ-БАНК», АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», АТ «СЕНС БАНК».

Зазначена заборгованість утворилась внаслідок скрутного матеріального становища боржника та відсутності доходу, достатнього для погашення наявної заборгованості.

Боржник повідомляє, що зареєстрований у м. Херсон та фактично проживає у м. Львові.

Боржник має відкриті рахунки у банківських установах з вказівкою залишку грошових коштів на них.

Боржником надано до заяви декларації про майновий стан за 2020-2023 роки.

У декларацію внесені відомості щодо членів родини боржника: донька - ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , донька - ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 , дружина ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_3 , мати - ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_5 .

До доходів боржника віднесено заробітну плату.

Боржником запропоновано проект плану реструктуризації боргів.

Згідно із статтею 115 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справі про неплатоспроможність боржника - фізичної особи або фізичної особи - підприємця може бути відкрито лише за заявою боржника.

Боржник має право звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність у разі, якщо: боржник припинив погашення кредитів чи здійснення інших планових платежів у розмірі більше 50 відсотків місячних платежів за кожним з кредитних та інших зобов`язань упродовж двох місяців; у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення, а здійснені виконавцем відповідно до Закону України "Про виконавче провадження" заходи щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними; існують інші обставини, які підтверджують, що найближчим часом боржник не зможе виконати грошові зобов`язання чи здійснювати звичайні поточні платежі (загроза неплатоспроможності).

До складу грошових вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Відповідно до ч. 1 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, з`ясовує наявність підстав для відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, а також вирішує інші питання, пов`язані з розглядом заяви.

Згідно ч.1 ст.1 Кодексу України з процедур банкрутства неплатоспроможність - неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов`язання перед кредиторами не інакше, як через застосування процедур, передбачених цим Кодексом.

Частиною 1 статтею 1 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що грошовим зобов`язанням є зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загально-обов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов`язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов`язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов`язань боржника, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов`язання, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров`ю громадян, зобов`язання з виплати авторської винагороди, зобов`язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Склад і розмір грошових зобов`язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов`язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), якщо інше не встановлено цим Кодексом. При поданні заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) розмір грошових зобов`язань визначається на день подання до господарського суду такої заяви.

Відповідно до ч. 21 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого кандидатуру якого запропоновано боржником, судом встановлено, що кандидатура ОСОБА_7 відповідає вимогам Кодексу, за час провадження діяльності арбітражного керуючого будь-які порушення у виконанні обов`язків відсутні, має організаційно-технічні можливості належним чином виконувати функції арбітражного керуючого, суд задовольняє заяву щодо призначення керуючим реструктуризацією ОСОБА_1 арбітражного керуючого Багінського А.О.

Відповідно до ч. 6 ст. 119 Кодексу України з процедур банкрутства з метою виявлення всіх кредиторів здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність боржника у порядку, визначеному цим Кодексом.

Керуючись ст. 115, ст.ст. 119-121 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі про неплатоспроможність боржника ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 ).

2. Ввести процедуру реструктуризації боргів ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 ).

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- зупиняється виконання боржником грошових зобов`язань, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), термін виконання яких настав до відкриття провадження у справі про неплатоспроможність;

- зупиняється стягнення з боржника за всіма виконавчими документами, крім виконавчих документів за вимогами про стягнення аліментів чи про відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, а також крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум, у тому числі одержаних від продажу майна боржника, або перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі виконання рішень у немайнових спорах;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов`язань із задоволення вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності щодо вимог до боржника;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошових зобов`язань боржника.

4. Керуючим реструктуризацією майна боржника ОСОБА_1 (вул. 40 Років Перемоги, 8, с. Раденськ, Олешківський р-н, Херсонська обл., код 3048201174) призначити арбітражного керуючого Багінського Артема Олександровича (свідоцтво № 1871 від 20.12.2018).

5. Заборонити ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 ) відчужувати майно.

6. Оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 ).

7. Визначити дати у даній справі:

- строк подання арбітражним керуючим до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів, який не може перевищувати 30 днів з дня проведення підготовчого засідання суду;

- строк підготовки та подання до господарського суду плану реструктуризації боргів боржника, який не може перевищувати трьох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду.

8. Зобов`язати керуючого реструктуризацією провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість.

9. Зобов`язати Державну митну службу України та Головне управління ДПС у Херсонській області надати керуючому реструктуризацією арбітражному керуючому Багінському А.О. (29107, м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 5/3, оф. 312, email: ІНФОРМАЦІЯ_6 ) та суду інформацію про доходи боржника ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ) та членів його родини ( ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_3 , громадянка України), ( ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_4 , громадянин України), ( ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_4 ) і про майно, задеклароване такими особами при перетині кордону.

10. Зобов`язати Державну прикордонну службу України надати керуючому реструктуризацією арбітражному керуючому Багінському А.О. (29107, м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 5/3, оф. 312, email: ІНФОРМАЦІЯ_6 ) та суду інформацію про перетинання боржником ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ) та членами його родини ( ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_3 , громадянка України), ( ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_4 , громадянин України), ( ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_4 ) державного кордону за останні три роки.

11. Зобов`язати Акціонерне товариство Комерційний банк "Приват Банк" надати арбітражному керуючому Багінському А.О. (29107, м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 5/3, оф. 312, email: ІНФОРМАЦІЯ_6 ) та суду інформацію про залишок коштів на рахунках боржника ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ).

12. Зобов`язати Акціонерне товариство "А-БАНК" надати арбітражному керуючому Багінському А.О. (29107, м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 5/3, оф. 312, email: ІНФОРМАЦІЯ_6 ) та суду інформацію про залишок коштів на рахунках боржника ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ).

13. Зобов`язати Акціонерне товариство "УНІВЕРСАЛ БАНК" надати арбітражному керуючому Багінському А.О. (29107, м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 5/3, оф. 312, email: ІНФОРМАЦІЯ_6 ) та суду інформацію про залишок коштів на рахунках боржника ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ).

14. Зобов`язати Акціонерне товариство "СЕНС БАНК" надати арбітражному керуючому Багінському А.О. (29107, м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 5/3, оф. 312, email: ІНФОРМАЦІЯ_6 ) та суду інформацію про залишок коштів на рахунках боржника ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ).

15. Розгляд справи у попередньому засіданні призначити на "13" березня 2024 р. о 10:45. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29, в з. №530 тел. 0(482)307-986.

16. Зобов`язати надати суду: Керуючого реструктуризацією - звіт про поведену роботу.

Ухвала набирає законної сили в порядку ч.4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена у відповідності до ст.ст. 254, 255 ГПК України.

Повний текст складено 06 лютого 2024 р.

Суддя Ю.А. Шаратов

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116828409
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: неплатоспроможність фізичної особи

Судовий реєстр по справі —914/3407/23

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 19.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 02.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні