Ухвала
від 31.01.2024 по справі 208/724/24
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/724/24

№ провадження 2/208/593/24

УХВАЛА

про відкриття провадження в справі

31 січня 2024 р. м. Кам`янське

Суддя Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області Івченко Т.П., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за позовом керівника Кам`янської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі:

позивач Національна служба здоров`я України, юридична адреса реєстрації: місто Київ, проспект Степана Бандери, будинок № 19;

відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ;

третя особа на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги», юридична адреса реєстрації: Дніпропетровська область, місто Кам`янське, вулиця В`ячеслава Чорновола, будинок № 79 А;

предмет спору відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням,-

встановив:

31 січня 2024 року Керівник Кам`янської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України звернувся із позовною заявою до ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» «про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням». Згідно до змісту позовної заяви, просить:

-стягнути з ОСОБА_1 , паспорт серія НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , та мешкаю чого за адресою: АДРЕСА_2 на користь держави в особі позивача Національної служби здоров`я України (код ЄДРПОУ 42032422, проспект Степана Бандери, 19, м. Київ, 04073)кошти, витрачені на лікування потерпілого в сумі 11773 грн. 81 коп., які зарахувати до Державного бюджету України;

- залучити Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» (код ЄДРПОУ 01985854, вулиця В`ячеслава Чорновола, 79 А, місто Кам`янське) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивачів.

31 січня 2024 року протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями цивільну справу № 208/724/24, провадження № 2/208/593/24 передано до провадження судді Івченко Т.П.

Відповідно ч. 6 ст. 28 ЦПК України, Позови провідшкодування шкоди,заподіяної майнуфізичних абоюридичних осіб,можуть пред`являтисятакож замісцем заподіянняшкоди.

Згідно до матеріалів справи дорожньо-транспортна пригода сталася по вулиці М. Грушевського, що є територією Заводського району м. Кам`янське, а отже справа підсудна Заводському районному суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви та відмови у відкритті провадження у справі немає.

Враховуючи вимоги ч. 3 ст.274 ЦПК України, з огляду на предмет спору, справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 3, 19, 260, 274-277 ЦПК України,

постановив:

Цивільну справу за позовом Керівника Кам`янської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України до ОСОБА_1 , третя особа на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Кам`янської міської ради «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» «про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням» розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, призначив судовезасідання на26лютого 2024року о15.00годині, яке відбудеться у приміщенні Заводського районного суду міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області (область Дніпропетровська, місто Кам`янське, вулиця Ігнатія Ясюковича, будинок№5, кабінет№15).

Відповідач, має право подати в строк, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження, відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та докази в підтвердження обставин, на яких ґрунтується заперечення, а також подати зустрічний позов. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежать від неї. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Одночасно до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач, має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України).

Сторони повідомляються про наявність в суді технічної можливості проводити судове засідання у режимі відеоконференції.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справиможуть отриматиінформацію щододаної справив мережіІнтернет завеб-адресоюсторінки наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни -http://zv.dp.court.gov.ua.

Суддя Івченко Т. П.

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116840409
СудочинствоЦивільне
Сутьвідкриття провадження у справі за позовом керівника Кам`янської окружної прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі: позивач Національна служба здоров`я України, юридична адреса реєстрації: місто Київ, проспект Степана Бандери, будинок № 19; відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ;

Судовий реєстр по справі —208/724/24

Рішення від 26.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні