Ухвала
від 08.02.2024 по справі 195/1199/23
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 195/1199/23

Провадження № 2-о/192/6/24

У Х В А Л А

про поновлення провадження у справі

08 лютого 2024 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Щербини Н.О.,

присяжних Шостаковської Н. О., Яковлєвої Ю. С.,

за участю секретаря судового засідання Короти Л. С.,

заявниці ОСОБА_1 в режимі відеоконференції,

представника заявниці адвоката Логойди Т. В. в режимі відеоконференції

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області в порядку окремого провадження питання про поновлення провадження у цивільній справі за клопотанням адвокатаЛогойди ТетяниВасилівни,яке поданев інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , виконавчий комітет Марганецької міської ради, як орган опіки та піклування, про продовження строку дії рішення суду про визнання громадянина недієздатним,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться цивільна справа за клопотанням адвоката Логойди Тетяни Василівни, яке подане в інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , виконавчий комітет Марганецької міської ради, як орган опіки та піклування, про продовження строку дії рішення суду про визнання громадянина недієздатним.

Ухвалою суду від 28 серпня 2023 року провадження по даній справі було зупинено на підставі п. 5 ч. 1ст. 252 ЦПК Українина час проведення експертизи.

17 листопада 2023 року до суду надійшло повідомлення від Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України про необхідність прибуття ОСОБА_2 30 січня 2024 року до експертної установи для проведення амбулаторної експертизи, про що повідомлено представника заявниці.

29 січня 2024 року до суду через підсистему «Електронний суд», а також 29 січня 2024 року, 02 лютого 2024 року від адвоката Логойди Т. В. надійшли клопотання про приєднання до матеріалів справи додаткових доказів.

Крім того, 30 січня 2024 року від адвоката Логойди Т. В. надійшло клопотання про визначення способу захисту прав та законних інтересів ОСОБА_2 , який не суперечить закону, а саме: визнати незаконною відмову Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України провести судову-психіатричну експертизу недієздатного ОСОБА_2 , яка призначена ухвалою Солонянського районного суду Дніпропетровської області від 28 серпня 2023 року у цивільній справі №195/1199/23, та надати висновок експерта.

Також представник заявниці просить суд зобов`язати Дніпровську філію судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України виконати ухвалу суду від 28 серпня 2023 року та провести судово-психіатричну експертизу недієздатного ОСОБА_2 за наданими судом документами та матеріалами справи №195/1199/23 і дозволити експертній установі провести психіатричний огляд недієздатного ОСОБА_2 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , дистанційним шляхом з використанням власних технічних засобів відеоконференцзв`язку експерта та ОСОБА_2 та мережі Інтернет за сприянням та в присутності матері останнього ОСОБА_1

ОСОБА_1 та її представник адвокат Логойда Т. В. в судовому засіданні пояснили, що у зв`язку з перебуванням ОСОБА_2 разом з матір`ю в Республіці Польща прибути до Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України вони не мають можливості, у зв`язку з чим на даний час експертиза не виконана.

Судом поставлено на обговорення питання про поновлення провадження у справі у зв`язку з невиконанням ухвали суду від 28 серпня 2023 року та необхідність витребування матеріалів цивільної справи №195/1199/23 з експертної установи.

Заявниця та її представник не заперечували проти поновлення провадження.

З`ясувавши думку учасників провадження, суд вважає доцільним поновити провадження у справі зі стадії судового розгляду у зв`язку з наступним.

Статтею 254 ЦПК України передбачено, що провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

Оскільки в судовому засіданні було з`ясовано, що на даний час ОСОБА_2 разом із заявницею ОСОБА_1 перебувають за межами України, до експертної установи 30 січня 2024 року згідно повідомлення Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України від 17 листопада 2023 року не з`явилися, тому суд вважає, що для ефективного розгляду поданих представником заявниці та самою заявницею клопотань, слід поновити провадження у справі та витребувати від експертної установи матеріали справи для вирішення справи по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 182, 254, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Провадження у цивільній справі за клопотанням адвокатаЛогойди ТетяниВасилівни,яке поданев інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , виконавчий комітет Марганецької міської ради, як орган опіки та піклування, про продовження строку дії рішення суду про визнання громадянина недієздатним, - поновити.

Витребувати від Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України матеріали цивільної справи №195/1199/23.

Зобов`язати Дніпровську філію судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України надати письмові пояснення щодо причин не проведення експертизи на підставі ухвали Солонянського районного суду Дніпропетровської області від 28 серпня 2023 року.

Продовжити провадження у справі зі стадії, на якій його було зупинено, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Солонянського районного суду Дніпропетровської області 28 лютого 2024 року о 10 годині 00 хвилин.

У судове засідання викликати заявницю, її представника, представника заінтересованої особи та експерта Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України.

Роз`яснити, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу vkz.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Н. О. Щербина

Присяжні: Н. О. Шостаковська

Ю. С. Яковлєва

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116841249
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —195/1199/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Постанова від 05.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зайцева С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні