Ухвала
від 22.11.2023 по справі 557/1414/23
ГОЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 557/1414/23

Провадження № 2/557/315/2023

У Х В А Л А

про затвердження мирової угоди

22 листопада 2023 року смт Гоща

Гощанський районнийсуд Рівненської області

в складі: головуючого судді Тишкуна П.В.

секретар судового засідання Гуменюк Н.П.

за участю відповідача ОСОБА_1

представника позивача адвоката Чехомського О.В.

представника третьої особи Янчук Н.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Орган опіки і піклування Служба у справах дітей Бабинської сільської ради Рівненської області, про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Гощанського районного суду Рівненської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

22 листопада 2023 року сторони подали до суду спільну заяву, в якій просили суд, з метою врегулювання спору, затвердити укладену ними мирову угоду.

Згідно проекту мирової угоди сторони домовилися про наступне:

ОСОБА_1 визнає право ОСОБА_2 на безперешкодне спілкування засобами телефонного, поштового, електронного та іншими засобами зв`язку із дітьми сином ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та донькою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за добровільною згодою дітей.

ОСОБА_1 зобов`язується надати та у подальшому надавати у разі зміни, інформацію для ОСОБА_2 про місце проживання дітей, номери їх телефонів, адреси їх електронної пошти.

Сторони домовилися про те, що спілкування по телефону ОСОБА_2 з її дітьми має відбуватися в період часу з 19 год. 00 хв. до 21 год. 00 хв.

В судовому засіданні відповідач та представник позивача ОСОБА_5 підтримали свою заяву про затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі.

Представник третьої особи - Служби у справах дітей Бабинської сільської ради Янчук Н.Л. в судовому засіданні не заперечувала щодо затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі.

Розглянувши мирову угоду, заслухавши думку учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що мирова угода підлягає визнанню, скільки відповідає вимогам закону, права та законні інтереси сторін і третіх осіб не порушені.

Відповідно до ч.7 ст.49 ЦПК України, сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Згідно із ст.207 ЦПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

У зв`язку з укладенням мирової угоди сторони погодили, що їм зрозумілі наслідки закриття провадження, що передбачені ч.2 ст.256 ЦПК України.

Згідно із п.5 ч.1 ст.255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що мати, батько і дитина мають право на безперешкодне спілкування між собою, умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, не порушують прав, свобод чи інтересів сторін чи інших осіб, що вона укладена в інтересах обох сторін, суд вважає за можливе її затвердити із закриттям провадження у справі.

Відповідно довимог ст.208ЦПК України,виконання мировоїугоди здійснюєтьсяособами,які їїуклали,в порядкуі встроки,передбачені цієюугодою.Ухвала прозатвердження мировоїугоди євиконавчим документомта маєвідповідати вимогамдо виконавчогодокументу,встановленим ЗакономУкраїни «Провиконавче провадження».У разіневиконання затвердженоїсудом мировоїугоди ухваласуду прозатвердження мировоїугоди можебути поданадля їїпримусового виконанняв порядку,передбаченому законодавствомдля виконаннясудових рішень.

Керуючись ст. ст. 207, 208, 255, 256, 260, 261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Затвердити мирову угоду укладену між позивачем ОСОБА_2 , від імені якої діє представник адвокат Чехомський Олег Васильович, та відповідачем ОСОБА_1 , згідно якої сторони домовилися про наступне:

«Виходячи з того, що мати, батько і дитина мають право на безперешкодне спілкування між собою, крім випадків, коли таке право обмежене законом, сторони погодились:

1. ОСОБА_1 визнає право ОСОБА_2 на безперешкодне спілкування засобами телефонного, поштового, електронного та іншими засобами зв`язку із дітьми сином ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та донькою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за добровільною згодою дітей.

2. ОСОБА_1 зобов`язується надати та у подальшому надавати у разі зміни, інформацію для ОСОБА_2 про місце проживання дітей, номери їх телефонів, адреси їх електронної пошти.

3. Сторони домовилися про те, що спілкування по телефону ОСОБА_2 з її дітьми має відбуватися в період часу з 19 год. 00 хв. до 21 год. 00 хв.

4. Сторони підтверджують, що ця мирова угода укладена добровільно, без будь-якого на те примусу, належним чином розуміючи її умови та наслідки, з метою мирного врегулювання спору.

5. Сторони заявляють, що ні у процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі і держави.

6. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї мирової угоди.

7. Сторони домовилися, що будь-які судові витрати (зокрема, судовий збір та інші витрати) у справі покладаються на сторони у межах понесених кожною зі сторін витрат.

8. Ця мирова угода набирає чинності з моменту її підписання сторонами і затвердження її ухвалою суду.

9. Ця мирова угода викладена у трьох аутентичних примірниках по примірнику для кожної сторони і один примірник для суду.

10. Сторонам відомі наслідки закриття справи у зв`язку з підписанням мирової угоди, встановлені ст. 256 ЦПК України про те, що повторне звернення до суду з приводу спору між тими ж сторонами про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.»

Провадження по справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Орган опіки і піклування Служба у справах дітей Бабинської сільської ради Рівненської області, про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми, закрити.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України «Про виконавче провадження».

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Рівненського апеляційного суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Строк пред`явлення ухвали про затвердження мирової угоди до виконання три роки з наступного дня після набрання нею законної сили.

Позивач: ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Відповідач: ОСОБА_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 .

Третя особа: Служба у справах дітей Бабинської сільської ради Рівненської області, місцезнаходження: вул. Незалежності, 1, с. Бабин, Рівненська область, Рівненський район, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 44004376.

Суддя П.В.Тишкун

СудГощанський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116847277
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —557/1414/23

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Тишкун П. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Тишкун П. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Тишкун П. В.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Тишкун П. В.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Гощанський районний суд Рівненської області

Тишкун П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні