Ухвала
від 08.02.2024 по справі 639/607/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/607/24

Провадження № 2-о/639/47/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 лютого 2024 року м. Харків

Жовтневий районний суд м. Харкова у складі судді Гаврилюк С. М.,

розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: Східноукраїнський Національний університет імені Володимира Даля, про встановлення факту, що має юридичне значення,

установив:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до Жовтневого районного суду м. Харкова з заявою, зазначивши заінтересованою особою: Східноукраїнський Національний університет імені Володимира Даля, в якій просить суд: встановити факт проходження заявником післядипломного навчання з 1997 року по 09 червня 1999 року у Луганському державному аграрному університеті здобуття післядипломної освіти за кваліфікацією «економіст по бухгалтерському обліку» спеціальністю «облік і аудит»; встановити факт належності заявнику Диплому про перепідготовку ДСК ЕК № 000392 від 09 червня 1999 року про закінчення Факультету післядипломної освіти Луганського державного аграрного університету за спеціальністю «облік і аудит», реєстраційний № 14 та Додатку до Диплома спеціаліста ДСК ЕК № 000392, виданий на ім`я « ОСОБА_1 ».

Заява сформована в системі «Електронний суд» 07.02.2024 та підписана представником заявника адвокатом Кравченком Сергієм Миколайовичем, який діє на підставі ордеру.

Зазначена заява підлягає залишенню без руху через невідповідність вимогам ч.7ст.43,ч.1ст.177ЦПК України з таких підстав.

Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

У відповідності до частини 3ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

За змістом ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч. 7 ст. 43 ЦПК України, у разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи.

Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Положеннями частини 1 статті 177 ЦПК України визначено, що у разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положеньстатті 43цього Кодексу.

В порушення вказаних норм закону представником заявника до заяви не додано доказу надсилання заінтересованій особі копій поданих до суду документів, з урахуванням положеньстатті 43цього Кодексу.

Відповідно до ч.1ст.185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч.3ст.185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175і177цьогоКодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що заява підлягає залишенню без руху. Протягом встановленого строку заявнику необхідно усунути вказані недоліки заяви шляхом подання до суду доказу надсилання заінтересованій особі копій поданих до суду документів, з урахуванням положеньстатті 43цього Кодексу.

Керуючись статями43, 177,185, 260, 261 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Залишити без руху заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Східноукраїнський Національний університет імені Володимира Даля, про встановлення факту, що має юридичне значення.

Надати заявнику строк десять днів з дня отримання копії цієї ухвали на усунення зазначених недоліків заяви.

Роз`яснити заявнику, що у разі якщо недоліки заяви у встановлений судом строк не будуть усунені, заява вважається неподаною та повертається заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Веб-адреса цього документу у Єдиному державному реєстрі судових рішень http://reyestr.court.gov.ua/ з посиланням на номер справи.

Суддя Світлана ГАВРИЛЮК

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116849712
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —639/607/24

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Труханович В. В.

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Труханович В. В.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Труханович В. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Гаврилюк С. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Гаврилюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні