Ухвала
від 02.02.2024 по справі 490/646/24
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

490/646/24

н\п 2/490/1562/2024

У Х В А Л А

02 лютого 2024 року м. Миколаїв

Суддя Центрального районного суду міста Миколаєва Чулуп О.С., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Миколаївської міської ради, Апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про встановлення факту проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу та визнання права спільної сумісної власності на нерухоме майно,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача, в якому просить суд:

1) визнати факт проживання однією сім`єю жінки та чоловіка без укладання шлюбу між ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_1 . ІНФОРМАЦІЯ_3 починаючи з 2004 року до смерті ОСОБА_2 ;

2) визнати за ОСОБА_1 право спільної сумісної власності на майно спільно нажитому у період проживання однією сім`єю без укладання шлюбу із ОСОБА_2 , а саме: житловий будинок АДРЕСА_1 , земельна ділянка АДРЕСА_1 , 49/100 часток квартири АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч. 16 ст. 28 ЦПК України позивач має право на вибір між кількома судами, яким згідно з цією статтею підсудна справа, за винятком виключної підсудності, встановленоїстаттею 30цього Кодексу.

Відповідно дост.30ЦПК України позови, що виникають з приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або його основної частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Згідно п.1 ч.1ст.31ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною 3 статті 31ЦПК України передбачено, що передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Враховуючи, що однією з вимог позивача є визнання права спільної сумісної власності на нерухоме майно, в тому числі і на 49/100 часток квартири АДРЕСА_2 , вартість якої згідно оцінки про вартість нерухомого майна є більшою від вартості інших об`єктів нерухомого майна, які є предметом спору у вказаній справі, то суд приходить до висновку про необхідність передачі вказаної справи до Шевченківського районного суду м. Києва.

Керуючись ст. 31 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ :

Передати справу за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Миколаївської міської ради, Апарату виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про встановлення факту проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу та визнання права спільної сумісної власності на нерухоме майно - за підсудністю до Шевченківського районного суду м. Києва.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки передбаченіст. 273 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116851100
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу та визнання права спільної сумісної власності на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —490/646/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чулуп О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні