Ухвала
від 05.02.2024 по справі 582/126/24
НЕДРИГАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/582/99/24

Справа № 582/126/24

Копія

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

05 лютого 2024 року

Суддя Недригайлівського районного суду Сумської області Жмурченко В.Д., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до органів місцевого самоврядування, Роменської районної державної адміністрації Сумської області, про стягнення вихідної допомоги,

У С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із цим позовом та просить суд ухвалити рішення, яким стягнути з відповідачів на його користь 100 000 грн вихідної допомоги, заподіяної бездіяльністю органів державної влади.

Дослідивши подані матеріали, суд вважає, що згідно ст. 185 ЦПК України позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява, крім іншого, повинна містити виклад обставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Натомість позивачем до позовної заяви не додано її копії та копій всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів.

З поданої позовної заяви та доданих до неї документів вбачається, що остання не відповідає вимогам ч. 4 ст. 177 ЦПК України, оскільки не додано документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно п.п. 1.2 ч. 1 статті 4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою, встановлена у розмірі 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що станом на 01 січня 2024 року становить 1211,20 грн.

Подана позивачем заява не відноситься до переліку матеріалів, за подання яких судовий збір не справляється (ст. 2 Закону України "Про судовий збір").

Тому, заявнику необхідно сплатити судовий збір у розмірі 1211,20 грн за вимогу майнового характеру та надати оригінал документу, що підтверджує його сплату, або надати суду документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Крім того, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

З поданої ОСОБА_1 позовної заяви вбачається, що відповідачами зазначено органи місцевого самоврядування АДРЕСА_1 , та Роменську районну державну адміністрацію Сумської області, м. Ромни, вул. Соборна, 1.

Крім того, на виконання п. п. 3, 4 та 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позивачем не вказано змісту позовних вимог та не зазначено доказів на підтвердження тих обставин, які ним викладені в позові, не обгрунтовано суму (ціну) позову, не наведено відповідного розрахунку, не обгрунтовано завдання йому допомоги. З позовної заяви неможливо зробити висновок щодо предмету спору та правового характеру позовних вимог щодо допомоги, не зрозуміло чи заподіяно позивачу моральну шкоду на загальних підставах чи він пов`язує спричинення йому моральної шкоди у зв`язку з приниженням його честі та гідності, чи йому була завдана матеріальна шкода через неврахування певних сум недоотриманого заробітку, чи ним взагалі оскаржуються рішення Недригайлівської районної державної адміністрації Сумської області наразі Роменської районної державної адміністрації Сумської області, як суб`єкта владних повноважень.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст. 185, 260 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до органів місцевого самоврядування, Роменської районної державної адміністрації Сумської області, про стягнення вихідної допомоги, залишити без руху, запропонувавши позивачу усунути недоліки шляхом надання до суду: оригіналу документу, що підтверджує його сплату, або документів, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону; доказів на підтвердження викладених у позові обставин; копії позовної заяви з доданими до неї документами для вручення другому відповідачу, а також уточнення відповідачів, впродовж десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у разі невиконання в зазначений строк вказівок суду, позовна заява буде вважатись неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:підпис З оригіналом згідно

Суддя : В. Д. Жмурченко

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено09.02.2024
Номер документу116851372
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення вихідної допомоги

Судовий реєстр по справі —582/126/24

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні