Ухвала
від 05.02.2024 по справі 923/974/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про визнання вимог кредитора

"05" лютого 2024 р.м. ОдесаСправа № 923/974/20Господарський суд Одеської області у складі судді Райчевої Світлани Іванівни, при секретарі судового засідання Скогутовському І.П.

дослідивши матеріали справи,

за заявою кредитора: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ),

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ (74989, Херсонська область, м. Таврійськ, вул. Промислова, буд. 2; код ЄДРПОУ: 00447623),

про банкрутство,

Учасники справи у судове засідання не з`явились,

ВСТАНОВИВ:

30.09.2020 р. до Господарського суду Херсонської області надійшла заява ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Новокаховський завод плавлених сирів".

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 12.10.2020 р. (суддя Гридасов Ю.В.) відкрито провадження у справі №923/974/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Новокаховський завод плавлених сирів" визнано грошові вимоги ОСОБА_1 до Боржника у сумі 993 564,00 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном; розпорядником майна ТОВ "Новокаховський завод плавлених сирів" призначено арбітражного керуючого Глуховського Олексія Юрійовича.

13.04.2021 р. Господарським судом Херсонської області постановлено ухвалу попереднього засідання, якою визначено розмір та перелік визнаних господарським судом вимог конкурсних кредиторів для внесення керуючим реструктуризацією до реєстру вимог кредиторів.

Постановою Господарського суду Херсонської області від 09.12.2021 р. Товариство з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ (74989, Херсонська область, м. Таврійськ, вул. Промислова, буд. 2; код ЄДРПОУ: 00447623) визнано банкрутом та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців; припинено процедуру розпорядження майном Боржником ; ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Глуховського Олексія Юрійовича (свідоцтво № 641 від 22.03.2013, м. Херсон вул. Купецька 3, к. 1).

Справа 923/974/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ перебувала на розгляді у Господарському суді Херсонської області.

Положеннями ч. 7 ст. 147 Закону України Про судоустрій і статус суддів передбачено, що у разі неможливості здійснення правосуддя судом з об`єктивних причин під час воєнного або надзвичайного стану, у зв`язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами може бути змінено територіальну підсудність судових справ, що розглядаються в такому суді, за рішенням Вищої ради правосуддя, що ухвалюється за поданням Голови Верховного Суду, шляхом її передачі до суду, який найбільш територіально наближений до суду, який не може здійснювати правосуддя, або іншого визначеного суду. У разі неможливості здійснення Вищою радою правосуддя такого повноваження воно здійснюється за розпорядженням Голови Верховного Суду. Відповідне рішення є також підставою для передачі усіх справ, які перебували на розгляді суду, територіальна підсудність якого змінюється.

Розпорядженням Верховного суду №11/0/9-22 від 18.03.2022 р. Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану (окремі суди Донецької, Харківської та Херсонської областей) здійснено заміну територіальної підсудності щодо розгляду судових справ Господарського суду Херсонської області на Господарський суд Одеської області.

На розгляд судді Господарського суду Одеської області Райчевої С.І. передано справу №923/974/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ.

13.10.2023 р. до Господарського суду Одеської області надійшла заява (вх. ГСОО №3-709/23) Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області з грошовими вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ у сумі 31 287,74 грн. (т. 13 а.с. 48-61).

17.01.2024 р. господарським судом постановлено ухвалу у протокольній формі про відкладення розгляду заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області з грошовими вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ, у зв`язку з необхідністю витребовування додаткових доказів та ухвалу про перерву у розгляді справи №923/974/20 до "24" квітня 2024 р. до 10:00 год., про що зазначено у протоколі судового засідання.

24.01.2024 р. до господарського суду надійшло клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області про долучення до матеріалів справи документів.

Додатком до вказаного клопотання кредитором надано копію платіжної інструкції №97 від 22.01.2024 р. про сплату судового збору у сумі 5 368,00 грн.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 26.01.2024 р. заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області з грошовими вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ призначено до розгляду у судовому засіданні на "05" лютого 2024 р. о 15:00 год.,

05.02.2024 р. секретар судового засідання доповів суду, що учасники справи у підсумкове засідання не з`явилися.

Відповідно до ч. 3 ст. 222 Господарського процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснюється.

Абзацом 3 ч. 1 ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Розглянувши заяву кредитора, суд встановив:

Частиною 1 ст. 3 Господарського процесуального кодексу України закріплено, що судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Частиною 6 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що Господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

21.10.2019р. набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнано такими, що втратили чинність: Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 31, ст. 440 із наступними змінами); Постанову Верховної Ради України "Про введення в дію Закону України "Про банкрутство" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 31, ст. 441).

Згідно ч. 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Стаття 1 Кодексу України з процедур банкрутства встановлює, що грошовим зобов`язанням є зобов`язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов`язань належать також зобов`язання щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загально-обов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов`язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов`язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов`язань боржника, у тому числі зобов`язань щодо сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов`язання, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров`ю громадян, зобов`язання з виплати авторської винагороди, зобов`язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Склад і розмір грошових зобов`язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов`язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Кодексом. При поданні заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство розмір грошових зобов`язань визначається на день подання до господарського суду такої заяви.

Частиною 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 4 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає заяви з вимогами поточних кредиторів, які надійшли до господарського суду після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом. Заяви з вимогами поточних кредиторів розглядаються господарським судом у порядку черговості їх надходження. За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд своєю ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів. Вимоги поточних кредиторів погашаються в порядку черговості, визначеної статтею 64 цього Кодексу.

В обґрунтуванні заявлених до визнання грошових вимог Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області зазначено наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ зареєстроване в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Херсонській області і знаходиться на обліку як платник внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та як суб`єкт страхування відповідно до Закону України "Про загальнообов`язкове державне страхування" та використовувало працю найманих працівників, у тому числі за професіями, стаж роботи за яким зараховується до спеціального стажу, що надає право на призначення пенсії на пільгових умовах відповідно пункту "б"-"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" від 05.11.1991 року № 1788.

Разом з тим, кредитором зазначено, що Товариство з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ у порушення вимог Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" не виконує зобов`язання щодо відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у зв`язку із чим, утворилась заборгованість у розмірі 26 830,16 грн., а саме: за березень 2021 року 22 919,18 грн.; за квітень 2021 року 1 303,66 грн., за травень 2021 року 1 303,66 грн., за червень 2021 року 1 303,66 грн.

Оскільки вказана заборгованість не сплачена Боржником у добровільному порядку, Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області звернулось до Херсонського окружного адміністративного суду із позовною заявою, у якій просить стягнути у судовому порядку вказану заборгованість.

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду від 29.09.2021 р. позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області задоволено та вирішено стягнути з Товариство з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ витрати на виплату та доставку пільгових пенсій на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області в сумі 26 830,16 грн. (двадцять шість тисяч вісімсот тридцять гривень шістнадцять копійок), а саме: за березень 2021 року - 22 919,18 грн., за квітень 2021 року 1 303,66 грн., за травень 2021 року 1 303,66 грн., за червень 2021 року 1 303,66 грн.

Вказане рішення Херсонського окружного адміністративного суду набрало законної сили та оскарженню в апеляційному порядку не підлягало.

Щодо обґрунтованості виникнення у Боржника заборгованості перед кредитором, пов`язаної із відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах у розмірі 4 457,68 грн. за період з 2021 року по жовтень 2021 року, Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області зазначає наступне.

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду від 17.02.2022 р. позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області задоволено та вирішено стягнути з Товариство з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ витрати на виплату та доставку пільгових пенсій на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області в сумі 4 457 (чотири тисячі чотириста п`ятдесят сім) грн. 68 коп., а саме: за липень 2021 1 303,66 грн, за серпень 2021 1 303,66 грн, за вересень 2021 1 303,66 грн, за жовтень 2021 5 46,70 грн.

Вказані рішення Херсонського окружного адміністративного суду набрали законної сили та оскарженню в апеляційному порядку не підлягали.

Господарський суд враховує, що ч. 4 ст. 75 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляду іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Підставами для призначення відповідної пенсії є документи, що підтверджують спеціальний стаж: трудова книжка, а за відсутності запису у ній - уточнююча довідка, що видається підприємством, на якому працівник набув спеціальний стаж роботи. Зокрема, відповідачем підтверджено такий трудовий стаж стосовно визначеного кола його працівників.

Вказана сума боргу розрахована відповідно до розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини другої Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Відповідно до п. 2 Розділу ХV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" Пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, які відповідно до цього Закону мають право на пенсію на пільгових умовах, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

Покриття витрат Пенсійного фонду на виплату і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах відповідно до статей 13 і 14 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" та призначених відповідно до частин другої і третьої статті 114 цього Закону до досягнення пенсійного віку, визначеного статтею 26 цього Закону, здійснюється у такому порядку:

підприємства та організації (крім сільськогосподарських товаровиробників, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені підпунктом 4 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України) вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, крім тих, які були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України; на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, а також на інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до частини другої статті 114 цього Закону, - до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону за раніше діючим порядком;

за рахунок коштів Державного бюджету України пенсії, призначені особам відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (стосовно осіб, які на дату відшкодування віднесені до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені підпунктом 4 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України) та відповідно до статті 14 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" та після цієї дати відповідно до пунктів 2-8 частини другої статті 114 цього Закону (стосовно осіб, які працювали у сільськогосподарських товаровиробників, які на дату відшкодування віднесені до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені підпунктом 4 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України) та частини третьої статті 114 цього Закону.

У разі недостатності зазначених коштів фінансування суми, якої не вистачає для повного покриття витрат на виплату та доставку таких пенсій, здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Відповідно до п. "б " ч. 1 ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" працівники, зайняті повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці, - за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць - після досягнення 55 років і при стажі роботи не менше 30 років у чоловіків, з них не менше 12 років 6 місяців на зазначених роботах, і не менше 25 років у жінок, з них не менше 10 років на зазначених роботах.

Процедура відшкодування підприємствами витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах визначена "Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України", затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1 (далі по тексту - Інструкція № 21-1)

Відповідно до п. 6.1 Інструкції № 21-1 для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 розділу 2 цієї Інструкції (крім платників, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені у підпункті 4 пункту 291.4 статті 291 глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України), відшкодуванню підлягають фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до статті 13 Закону України Про пенсійне забезпечення до набрання чинності Законом України від 03 жовтня 2017 року № 2148-VІІІ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій та призначених відповідно до частини другої статті 114 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування зокрема, особам, які були зайняті на інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до пунктів б-з статті 13 Закону України Про пенсійне забезпечення та пунктів 2-8 частини другої статті 114 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Пунктом 6.2. Інструкції № 21-1 передбачено, що витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які мають стаж, що дає право на призначення цих пенсій на декількох підприємствах, покриваються цими підприємствами пропорційно стажу роботи.

Статтею 80 Закону України "Про пенсійне забезпечення" передбачено право працюючої особи подати заяву про призначення пенсії за місцем роботи, а непрацюючої - до зазначених у статті 81 цього Закону органів за місцем проживання заявника.

У разі призначення пенсій на пільгових умовах особам, які мають необхідний стаж роботи не за місцем призначення цієї пенсії, орган Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії надсилає повідомлення згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 Інструкції № 21-1, для зазначених підприємств у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства. Відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцем його реєстрації.

У разі призначення пенсій на пільгових умовах особам, які мають необхідний стаж роботи не за місцем призначення цієї пенсії, орган Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії надсилає розрахунок згідно з додатками, зазначеними у пункті 6.4 цієї глави для зазначених підприємств, у двох примірниках через орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього підприємства (крім підприємств, місцезнаходженням яких є вільна економічна зона "Крим"). Відшкодування сум фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у таких випадках здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійного фонду за місцезнаходженням підприємства. (п. 6.8 Інструкції № 21).

Відповідно до п.п. 1 п. 4 Положення про управління Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, а також про об`єднані управління, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України 22 грудня 2014 року №28-2, Управління Фонду відповідно до покладених на нього завдань забезпечує додержання підприємствами, установами, організаціями незалежно від форми власності та громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, вимог актів законодавства про пенсійне забезпечення.

17.01.2024 р. у судовому засіданні, ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ арібтражним керуючим Глуховським О.Ю. оголошено відзив на заяву ГУ ПФУ в Херсонській області, щодо визнання вимог вказаного кредитора у повному обсязі не заперечував.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд визнає грошові вимоги Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до Товариства з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ у сумі 31 287,74 грн., що підлягають задоволенню у другу чергу задоволення вимог кредиторів.

Крім того, п. 1 ч. 1 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що витрати, пов`язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді, підлягають задоволенню у першу чергу вимог кредиторів.

Таким чином, витрати Кредитора, пов`язанні зі сплатою судового збору за подання до суду заяви з грошовими вимогами у розмірі 5 368, 00 грн., підлягають визнанню та задоволенню у першу чергу задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст.1, 2, 45-46, 59, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Визнати грошові вимоги Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області (73036, м. Херсон, вул. 28 Армії, буд. 6; код ЄДРПОУ: 21295057) до Товариства з обмеженою відповідальністю НОВОКАХОВСЬКИЙ ЗАВОД ПЛАВЛЕНИХ СИРІВ (74989, Херсонська область, м. Таврійськ, вул. Промислова, буд. 2; код ЄДРПОУ: 00447623) у сумі 31 287,74 грн., що підлягають задоволенню у другу чергу задоволення вимог кредиторів, та витрати у сумі 5 368, 00 грн. (судовий збір), що підлягають задоволенню у першу чергу задоволення вимог кредиторів.

2. Визнані у п. 1 даної ухвали суду вимоги підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів.

Ухвала набрала законної сили 05 лютого 2024 р. та може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства та ст.ст. 254, 255 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 08 лютого 2024 року.

Копію ухвали надіслати до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд": ліквідатору банкрута арбітражному керуючого Глуховському О.Ю; ГУ ПФУ в Херсонській області.

Суддя С.І. Райчева

Дата ухвалення рішення05.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116854771
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/974/20

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 26.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 03.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні