Ухвала
від 07.02.2024 по справі 225/2127/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 225/2127/23

Провадження № 2/225/37/2024

Дзержинський міський суд Донецької області

УХВАЛА

іменем України

07 лютого 2024 року Дзержинський міський суд Донецької області у складі

головуючого - судді Челюбєєва Є.В.,

за участі секретаря Панасенко Г.Ю.,

при розгляді у підготовчому засіданні у залі суду цивільної справи за позовною заявою представника позивача ОСОБА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , третя особа: Торецький відділ державної виконавчої служби у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Харків) про визнання батьківства,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дзержинського міського суду Донецької області перебуває вказана цивільна справа.

Від представника позивача надійшло клопотання про заміну третьої особи - Торецького відділу державної виконавчої служби у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Харків) на Бахмутський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління юстиції, оскільки первісна третя особа була зазначена невірно.

В підготовче засідання позивач та його представник не з`явилися, надали заяву з проханням провести судове засідання без їх участі, на задоволенні клопотання про заміну третьої особи наполягали.

Відповідач ОСОБА_3 в підготовче засідання не з`явилася, надала заяву з проханням розглянути справу без її участі, з позовом згодна.

Відповідач ОСОБА_4 в підготовче засідання не з`явився, був повідомлений належно.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Вирішуючи заявлене клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Згідно з вимогамист. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Беручи до уваги, що вирішення даного спору по суті може вплинути на права та обов`язки Бахмутського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління юстиції, суд вважає за необхідне залучити вказану особу до судового розгляду справи як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору замість Торецького відділу державної виконавчої служби у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Харків).

Відповідно до ч.2 п.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

У зв`язку з наведеним, суд також вважає за можливе продовжити строк підготовчого провадження.

Керуючись ст. 51, 53, 198 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про заміну третьої особи задовольнити.

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору з Торецького відділу державної виконавчої служби у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Харків) на Бахмутський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Бахмутському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління юстиції, (м. Дніпро, вул. Степана Бандери, б. 43А).

Роз`яснити, що відповідно до ч.6 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 ЦПК України.

Визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень щодо позову. До пояснень третьої особи застосовується правила, встановлені частинами 3-6 ст. 178 ЦПК України. Відповідно до вимогч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду, їх копія та додані до них документів повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи.

Встановити позивачу, відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання пояснень третьої особи для подання відповіді на ці пояснення, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Підготовче засідання відкласти на 27 лютого 2024 о 9 год 30 хв.

Викликати для участі у підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку EasyCon, тому сторони мають право завчасно надіслати відповідну заяву на електронну адресу суду inbox@dgm.dn.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Є.В. Челюбєєв

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116859072
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання батьківства

Судовий реєстр по справі —225/2127/23

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні