Ухвала
від 09.02.2024 по справі 359/11672/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/891167224/23

Провадження № 2/359/3071/2024

УХВАЛА

Іменем України

09 лютого 2024 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі :

головуючої судді Яковлєвої Л.В.,

при секретарі Русан А.М.,

за участі позивача ОСОБА_1 та представника позивача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Бориспіль клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про виклик свідків у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів «Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України» про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Бориспільського міськрайонногосуду Київськоїобластіперебуває вказана цивільна справа.

Ухвалою судувід 08грудня 2024 року відкрито спрощене позовне провадження та судове засідання з викликом і повідомленням. Сторонам роз`яснено права, обов`язки та встановлено строки для вчинення процесуальних дій.

23 січня 2024 року до початку судового засідання разом з відзивом на позовну заяву представником відповідача до суду подано клопотання про виклик та допит свідка : ОСОБА_3 , оскільки ця особа обіймає посаду начальника відділу кадрів у Міжнарод-ному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів «Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України» та обізнаний про обставини звільнення ОСОБА_1 .

В судовому засіданні представник відповідача підтримав раніше подане клопотання про виклик свідка та просив його задовольнити, а позивач не заперечувала прти його задоволення.

Суд, заслухавши думку сторін, дослідивши подане представником відповідача клопотання прийшов наступного висновку.

Відповідност. 76 ЦПК Українидоказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1)письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч. 1ст. 90 ЦПК Українипоказання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи. Не є доказом показання свідка, який не може назвати джерела своєї обізнаності щодо певної обставини.

Відповідно вимогст. 91 ЦПК Українивиклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебуван-ня) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Судом встановлено, що дійсно для повного та всебічного розгляду справи, недопущення звуження прав сторони щодо надання доказів у справі, необхідно викликати та допитати в якості свідка ОСОБА_3 ..

Враховуючи вищевикладене, суд прийшов висновку про необхідність задовольнити заявленого клопотання та викликати і допитати в якості свідка в судовому засіданні ОСОБА_3 .

На підставі викладеного та керуючись ст.76,90,92, п.1 ч.1 ст.258, ч.4-5 ст.259, ст.260, п. 2 ч. 1 ст.353, ч. 1 ст.354 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ :

Клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про виклик свідків у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів «Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України» про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, - задовольнити.

Викликати та допитати в якості свідка начальника відділу кадрів Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів «Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України» ОСОБА_3 (службова адреса : АДРЕСА_1 ).

Повідомити свідка ОСОБА_3 про кримінальну відповідаль-ність, передбачену ст.384,385 Кримінального кодексу Україниза завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала суду є остаточною та відповідно ст. 353 ЦПК України апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Яковлєва Л.В.

Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116878198
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —359/11672/23

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Судовий наказ від 09.02.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні