Ухвала
від 09.02.2024 по справі 754/97/24
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2-о/754/82/24

Справа № 754/97/24

У Х В А Л А

Іменем України

09 лютого 2024 року Суддя Деснянського районного суду м. Києва Буша Н.Д., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою Акціонерного товариства «УКРСИББАНК», заінтересована особа: Територіальна громада в особі Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання спадщини відумерлою,

В С Т А Н О В И В:

Заявник АТ «УКРСИББАНК» в особі представника - адвоката Останкової В.О. звернулвся до суду із позовною заявою про визнання спадщини відумерлою.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.01.2024 року вказана позовна заява, передана на розгляд судді Деснянського районного суду м. Києва Буша Н.Д.

У зв`язку з перебуванням судді Буша Н.Д. на лікарняному вивчення матеріалів позову відбулось після виходу судді Буша Н.Д. з лікарняного.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, крім іншого, суддя перевіряє додержання усіх передумов відкриття провадження.

Так, згідно з п.1 ч.1 ст.19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин.

Згідно з ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Частинами 1-3 ст. 1277 ЦК України визначено, що у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

Відповідно до п. 8 ч.2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про визнання спадщини відумерлою.

Згідно ч. 2 ст. 337 ЦПК України справа про визнання спадщини відумерлою розглядається судом з обов`язковим залученням до участі у справі органів місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини та (або) за місцезнаходженням нерухомого майна, що входить до складу спадщини.

Нерухоме майно знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , територіальність якого Святошинський район м. Києва.

Крім того, заявник звертався щодо відкриття спадщини до Шістнадцятої Київської державної нотаріальної контори - Дарницький район м. Києва.

Відповідно до ст. 334 ЦПК України, заява про визнання спадщини відумерлою у випадках, встановлених Цивільним кодексом України, подається до суду за місцем відкриття спадщини або за місцезнаходженням нерухомого майна, що входить до складу спадщини.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

За таких обставин суддя вважає, що дана справа не підсудна Деснянському районному суду міста Києва, тому її необхідно направити для розгляду за територіальною юрисдикцією.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 31, 186, 293, 334, 337 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу за заявою Акціонерного товариства «УКРСИББАНК», заінтересована особа: Територіальна громада в особі Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації про визнання спадщини відумерлою, передати за підсудністю до Святошинського районного суду м. Києва.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя Н.Д.Буша

Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116879723
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —754/97/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Сенько М. Ф.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Буша Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні