Ухвала
від 08.02.2024 по справі 393/9/24
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/9/24

пров. 2/393/59/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 лютого 2024 року смт Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого-суддіПодліпенця Є.О.,

за участю секретаряМакаренко Л.Л.,

учасники справи:

позивач Новгородківська селищна рада Кіровоградської області як орган опіки та піклування,

відповідач ОСОБА_1 ,

третя особа: служба у справах дітей Новгородківської селищної ради,

представники учасників справи:

представники позивача Сириця О.А., Щербина В.С. ,

представник третьої особи: служба у справах дітей Новгородківської селищної ради Беркута С.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду смт Новгородка, в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Новгородківської селищної ради як органу опіки та піклування Кропивницького району Кіровоградської області до ОСОБА_2 , третя особа служба у справах дітей Новгородківської селищної ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з вищевказаною позовною заявою, в якій просить позбавити відповідача ОСОБА_2 батьківських прав у відношенні його дітей: малолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та неповнолітнього ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , оскільки останній ухиляється від виконання своїх обов`язків по вихованню дітей та стягнути з відповідача аліменти на утримання дітей у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подачі позовної заяви і до досягнення дітьми повноліття, шляхом перерахування коштів на особистий рахунок дитини у відділення Державного ощадного банку України та передати дітей позивачу для подальшого їх влаштування.

Ухвалою судді Новгородківського районного суду Кіровоградської області від 10.01.2024 року по даній справі відкрито провадження та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження на підготовче судове засідання. Також зазначеною ухвалою відповідачу визначено п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання по даній цивільній справі проведено підготовчі дії передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України. Визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Представники позивача у підготовче засідання не з`явилися, про дату, час і місце проведення підготовчого розгляду справи були повідомлені належним чином, проте від представника позивача ОСОБА_5 до суду надійшло письмове клопотання 08.02.2024р., в якому останній просив проводити підготовче судове засідання без участі позивача та призначити справу до розгляду по суті.

Відповідач ОСОБА_2 у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення підготовчого розгляду справи повідомлявся належним чином. З будь-якими клопотаннями та заявами не звертався, правом на подання відзиву до суду не скористався.

Представник третьої особи служби у справах дітей Новгородківської селищної ради Беркута С.В. у підготовче засідання не з`явився, про дату, час і місце проведення підготовчого розгляду справи повідомлявся належним чином. До суду надав клопотання 08.02.2024р. в якому просив суд підготовче засідання проводити без його участі та призначити справу до розгляду по суті.

Визнаючи наявні матеріали про права та взаємини учасників справи достатніми, судом проведено підготовче засідання в порядку ч.2ст. 247 ЦПК Українибез фіксування судового процесу технічними засобами у відсутність нез`явившихся учасників справи.

Також, в підготовчому засіданні від учасників судового процесу клопотань щодо затвердження мирової угоди, врегулювання спору за участі судді та залучення до участі у справі інших осіб, у тому числі заміну неналежного відповідача та залучення співвідповідача не надходило.

Інші клопотання учасниками судового процесу не заявлялися.

Згідно п. 15 ч.2 ст.197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на вищенаведене, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті більше процесуальних дій вчиняти не потрібно, суд вважає, що підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті, визначивши дату судового засідання: 12.03.2024 року о 10-00 год.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.91,189,197,198,200,258-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Новгородківської селищної ради як органу опіки та піклування Кропивницького району Кіровоградської області до ОСОБА_2 , третя особа служба у справах дітей Новгородківської селищної ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів та призначити справу до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні, яке буде проведено в залі судових засідань № 2 Новгородківського районного суду (смт. Новгородка, вул. Дружби 126, Кіровоградської області), визначивши дату судового засідання: 12.03.2024 року о 10-00 год.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ng.kr.court.gov.ua/sud1113/.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Копії ухвали направити сторонам.

Суддя Є. ПОДЛІПЕНЕЦЬ

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116881962
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —393/9/24

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні