Ухвала
від 31.03.2020 по справі 914/125/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

31.03.2020 р. Справа № 914/125/19

Господарський суд Львівської області у складі головуючого судді Горецької З.В., судді Запотічняк О.Д., судді Кидисюка Р.А.

за участю секретаря судового засідання Хороз І.Б.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні матеріали справи

за позовом: Приватного підприємства Факторія, м. Львів,

до відповідача 1: Львівської міської ради, м. Львів,

до відповідача 2: Регіонального ландшафтного парку Знесіння, м. Львів,

за участю третьої особи 1, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Громадська організація Правозахисний центр імені генерала УНР Володимира Сікевича, м. Львів

за участю третьої особи 2, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Підприємство гаражного і технічного обслуговування Сервіс Львівської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів (79019, м. Львів, вул. Лобачевського,23, код ЄДРПОУ - 19334092),

за участю Прокуратури Львівської області

про: визнання права користування земельною ділянкою; визнання недійсною та скасування ухвали Львівської міської ради від 21.06.2001р. №1113; визнання недійсним та скасування державного акту на право постійного користування землею І-ЛВ №004103

за участі представників сторін:

від позивача: не з`явився

від відповідача 1: не з`явився

від відповідача 2: не з`явився

від третьої особи 1: не з`явився

від третьої особи 2: не з`явився

від прокуратури: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Суть спору: Ухвалою Господарського суду Львівської області від 02.04.2019р. у справі № 914/125/19 позов Приватного підприємства Факторія до Львівської міської ради та Регіонального ландшафтного парку Знесіння про визнання права користування земельною ділянкою; визнання недійсною та скасування ухвали Львівської міської ради від 21.06.2001р. №1113; визнання недійсним та скасування державного акту на право постійного користування землею І-ЛВ №004103, - залишено без розгляду. Постановою Західного апеляційного Господарського суду від 22.05.2019р. ухвалу Господарського суду Львівської області від 02.04.2019р. у цій справі скасовано, справу № 914/125/19 передано на розгляд Господарському суду Львівської області.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24.06.2019р. справу № 914/125/19 передано для розгляду судді Горецькій З.В.

Ухвалою суду від 02.10.2019 року призначено колегіальний розгляд справи.

Відповідно до витягу з протоколу автоматичного визначення складу колегії суддів від 02.10.2019 року, до складу колегії визначено суддів: Запотічняк О.Д. та Сухович Ю.О.

У зв"язку з перебуванням судді Сухович Ю.О. у відпустці, було здійснено заміну члена колегії суддів. Згідно протоколу автоматизованого розподілу від 09.01.2020 року, склад суду: головуючий суддя Горецька З.В., суддя Кидисюк Р.А., суддя Запотічняк О.Д.

Рух справи відображено в ухвалах суду.

27.03.2020 року від відповідача-2 надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв`язку із недопущенням розповсюдження коронавірусу.

30.03.2020 року від Прокуратури Львівської області надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв`язку із введенням в Україні карантину.

30.03.2020 року від ПП "Факторія" надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв`язку із введенням в Україні карантину.

На електронну адресу суду від Львівської міської ради надійшло клопотання про відкладення розгляду справи з тих же підстав.

Представники сторін в підготовче судове засідання не з`явилися, у зв`язку із запровадженням запобіжних заходів проти розповсюдження гострої респіраторної хвороби та масового поширення вірусної інфекції.

Згідно зі статтею 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Відповідно до статті 29 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 11.03.2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" із змінами і доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 року № 215, та з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 № 239, установлено на усій території України карантин з 12 березня до 24 квітня 2020 н та заборонено, зокрема, проведення всіх масових заходів, а також регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями), перевезення пасажирів метрополітенами мм. Києва, Харкова і Дніпра та залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) тощо.

Україна є членом Всесвітньої організації охорони здоров`я - спеціалізованої установи ООН, яка 12.03.2020 року оголосила про початок пандемії СОVID-19 (http://www.euro.who.int/ru/health-topics/health-emergencies/coronavirus-covid-19/news/news/2020/3/who-announces-covid-19-outbreak-a-pandemic).

У рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 13.03.2020 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", введеному в дію Указом Президента України від 13.03.2020 року № 87 констатовано, що епідемічна ситуація в Україні у зв`язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, набула надзвичайно загрозливого характеру.

Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 17.03.2020 № 530-ІХ, серед інших заходів передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення карантину, правил та норм, встановлених для запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням і боротьби з ними.

У заяві Голови Ради суддів України щодо карантинних заходів, яка була розміщена 11.03.2020 року на офіційному вебсайті Ради суддів України (http://rsu.gov.ua) висловлено прохання щодо утримання від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов`язкової присутності учасників сторін та щодо утримання від відвідин суду, якщо у громадян є ознаки будь-якого вірусного захворювання.

Листом Голови Ради суддів України від 16.03.2020 року № 9рс-186/20 з метою убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб рекомендовано встановити особливий режим роботи судів України, який передбачає, з поміж іншого: роз`яснення громадянам можливості відкладення розгляду справ у зв`язку із карантинними заходами та можливості розгляду справ в режимі відеоконференції; обмеження допуску в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань; обмеження допуску у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань; зменшення кількості судових засідань, що призначаються до розгляду протягом робочого дня; здійснення, по можливості, розгляду справ без участі сторін в порядку письмового провадження; приймання всіх необхідних документів в електронному вигляді на електронну адресу суду через дистанційні засоби зв`язку тощо.

Цим же листом рекомендовано подальші рішення щодо особливого режиму роботи приймати в залежності від розвитку ситуації.

Відтак, з метою захисту здоров`я учасників судового процесу і співробітників суду та з урахуванням наведених рекомендацій уповноважених суб`єктів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 суд вбачає за можливе призначення розгляду даної справи у відкритому судовому засіданні лише після стабілізації епідеміологічного стану в країні.

Відповідно до статті 3 Конституції України права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов`язком держави.

Згідно із статтею 4 Закону України "Про Основи законодавства України про охорону здоров`я" основними принципами охорони здоров`я в Україні є, зокрема, гуманістична спрямованість, забезпечення пріоритету загальнолюдських цінностей над класовими, національними, груповими або індивідуальними інтересами.

У статті 5 цього Закону визначено, що охорона здоров`я - загальний обов`язок суспільства та держави. Державні, громадські або інші органи, підприємства, установи, організації, посадові особи та громадяни зобов`язані забезпечити пріоритетність охорони здоров`я у власній діяльності, не завдавати шкоди здоров`ю населення і окремих осіб, у межах своєї компетенції надавати допомогу хворим, особам з інвалідністю та потерпілим від нещасних випадків, сприяти працівникам органів і закладів охорони здоров`я в їх діяльності, а також виконувати інші обов`язки, передбачені законодавством про охорону здоров`я.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про необхідність відкладення підготовчого судового засідання у справі № 914/125/19 на 28.04.2020 року.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Також з метою повного та всестороннього з`ясування обставин справи, для надання додаткових доказів у справі, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ч. 3, ст. 177, ст. 182, п. 3 ч. 2 ст. 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Підготовче засідання відкласти на 28.04.2020р. о 14:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області (79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2 поверх, зали судових засідань).

2. Звернути увагу учасників справи на тимчасовий характер вжитих судом процесуальних заходів для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 серед учасників відкритих судових засідань.

3. Запропонувати учасникам справи в строк до 20.04.2020 р. надати суду інформацію щодо засобів зв`язку для оперативного повідомлення про дату, час та місце наступного судового засідання (електронна пошта, телефон, мобільний телефон, месенджер, факс тощо).

4. Довести до відома учасників справи, що явка їх представників в судове засідання не є обов`язковою.

5. Звернути увагу учасників справи на можливості розгляду справи за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами у разі подання відповідного клопотання.

6. Повідомити учасників справи про можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції та на можливість подати процесуальні документи (заяви, клопотання, скарги, відзиви тощо), письмові та електронні докази на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронний цифровий підпис" та Закону України "Про електронні довірчі послуги".

7. Рекомендувати учасникам справи ознайомлення з матеріалами справи, за наявності такої технічної можливості, здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, яку подавати через дистанційні засоби зв`язку.

Для забезпечення належного та своєчасного обміну процесуальними документами та іншими поданими учасниками справи клопотаннями та заявами, учасникам справи необхідно повідомити суду та іншим учасникам справи свої електронні адреси чи інші засоби зв`язку, передбачені ст. 120 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Повідомити сторін, що інформація стосовно справи розміщується в мережі Інтернет за веб-адресою http://lv.arbitr.gov.ua.

Головуючий суддяГорецька З. В.

суддя Запотічняк О.Д.

суддя Кидисюк Р.А.

Дата ухвалення рішення31.03.2020
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116887022
СудочинствоГосподарське
Суть: визнання права користування земельною ділянкою; визнання недійсною та скасування ухвали Львівської міської ради від 21.06.2001р. №1113; визнання недійсним та скасування державного акту на право постійного користування землею І-ЛВ №004103

Судовий реєстр по справі —914/125/19

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 09.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З. В.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 30.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З.В.

Ухвала від 02.07.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З. В.

Ухвала від 15.06.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З. В.

Ухвала від 19.05.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Горецька З. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні