Ухвала
від 02.01.2024 по справі 589/6635/23
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/6635/23

Провадження № 2/589/322/24

УХВАЛА

про залишення позову без руху

02 січня 2024 року м. Шостка

Суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області Лєвша С.Л. перевіривши додержання вимог статей 175 і 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» про визнання бездіяльність незаконною, та стягнення моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

27 грудня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до Шосткинського міськрайонного суду Сумської області з позовною заявою до Комунального підприємства «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» (далі КП «ВУВКГ»), у якій просить:

- визнати беззаконною бездіяльність відповідача, щодо не розгляду його заяви про опломбування лічильників по водопостачанню і водовідведенню, не опломбування лічильників по водопостачанню та водовідведенню;

- зобов`язати КП «ВУВКГ» розглянути його заяву щодо опломбування лічильників та надати на неї відповідь та опломбувати зазначені лічильники за його місцем мешкання: АДРЕСА_1 ;

- стягнути з відповідача моральну шкоду в розмірі 10000 грн.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог ч.5 ст.177 ЦПК України, позивач не додав до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Так, як вбачається з матеріалів справи, то позивачем подано до суду позовну заяву та копія талону (як зазначено позивачем у позові в розділі «додатки»). Разом з цим, із талону не вбачається, що саме, він підтверджує. Також, в матеріалах справи відсутнє будь-яке клопотання про витребування доказів, які позивач сам не зміг отримати.

Крім цього, в матеріалах справи відсутні інші докази на підтвердження викладених обставин в позовній заяві.

Відповідно до ст. 95 ЦПК України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відтак, позовна заява ОСОБА_1 подана без додержання вимог, викладених у ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи, тому дана заява підлягає залишенню без руху.

Згідно із частиною першою статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

У зв`язку із чим, враховуючи, що позовна заява подана без додержання наведених вище вимог її необхідно залишити без руху із зазначенням недоліків позовної заяви, способу і строку їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 175, 177, 185, 258 - 260 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» про визнання бездіяльність незаконною, та стягнення моральної шкоди залишити без руху.

Запропонувати ОСОБА_1 в строк протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху привести позовну заяву у відповідність з вимогами статті 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України, шляхом усунення вищевказаних недоліків.

Роз`яснити, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає зазначені вище вимоги, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду.

Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області С.Л.Лєвша

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116888544
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання бездіяльність незаконною, та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —589/6635/23

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні