Ухвала
від 08.02.2024 по справі 760/28445/23
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/28445/23

2-о/760/97/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 лютого 2024 року м. Київ

Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Українця В.В.

при секретарі Степановій Н.І.

розглянувши заяву Головного управління ДПС в Одеській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за заявою Головного управління ДПС в Одеській області, заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «СЕНТЕОТЛЬ», Публічне акціонерне товариство акціонерний банк «УКРГАЗБАНК» про розкриття інформації, що містить банківську таємницю,

в с т а н о в и в:

У листопаді 2023 року Головне управління ДПС в Одеській області звернулось в суд з зазначеною заявою про розкриття інформації, що містить банківську таємницю.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 11 грудня 2023 року відкрито провадження у справі.

Представник заявника подала до суду клопотання про проведення судового засідання в справі в режимі відеоконференції.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження в справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Частиною 5 цієї статті визначено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Розгляд цивільної справи за заявою Головного управління ДПС в Одеській області звернулось в суд з зазначеною заявою про розкриття інформації, що містить банківську таємницю призначено на 11 годину 15 хвилин 13 березня 2024 року.

У тексті заяви зазначено, що представник заявника не може бути присутнім на засіданні у зв`язку з територіальною віддаленістю від місця знаходження суду та відсутністю асигнувань на відрядження.

Вбачається, що віддаленість учасників судового розгляду від місцезнаходження суду чи перебування їх в іншому населеному пункті не є підставою для підтвердження необхідності саме такої участі в судовому засіданні та позбавляє можливості, зокрема, представника заявника з`явитись у судове засідання.

Крім того, на сьогоднішній день у суді відсутня технічна можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, оскільки в приміщенні суду є лише один зал, обладнаний для її проведення. Проте, зазначений зал використовується для розгляду кримінальних справ та справ, що розглядають слідчі судді Солом`янського районного суду м. Києва.

За таких обставин, суд не вбачає за можливе участь у судовому засіданні представника заявника в режимі відеоконференції.

З огляду на наведене, в задоволенні заяви слід відмовити.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Відмовити в задоволенні заяви Головного управління ДПС в Одеській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за заявою Головного управління ДПС в Одеській області, заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «СЕНТЕОТЛЬ», Публічне акціонерне товариство акціонерний банк «УКРГАЗБАНК» про розкриття інформації, що містить банківську таємницю.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116892531
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, щодо юридичних та фізичних осіб

Судовий реєстр по справі —760/28445/23

Рішення від 22.05.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні