Ухвала
від 08.02.2024 по справі 600/7032/23-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 лютого 2024 р. м. Чернівці Справа № 600/7032/23-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Левицького В.К.

за участю:

секретаря судового засідання Олейщук А.-М.С.

представника позивача Марусяка М.В.

представник відповідача Котельбан Н.Д.

треті особи - не з`явилися

розглянув у підготовчому засіданні адміністративну справу

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області

до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області

треті особи, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача товариство з обмеженою відповідальністю Компанія ТІТАЛ, товариство з обмеженою відповідальністю ЕКСПРЕС БІТ

про скасування вимоги.

У С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебуває адміністративна справ за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області треті особи, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача товариство з обмеженою відповідальністю Компанія ТІТАЛ, товариство з обмеженою відповідальністю ЕКСПРЕС БІТ про скасування вимоги.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій подала до суду заяву про вступ у справу як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

В обґрунтування вказувала, що Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області є територіальним органом Державної служби України з надзвичайних ситуацій та повністю утримується за рахунок фінансування з Державного бюджету. Вважає, що рішення у даній справі може вплинути на права, або обов`язки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, тому є необхідність залучити до участі у даній справі вказаний орган у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

У підготовчому засіданні, яке відбулося 08.02.2024, представник позивача підтримав заяву про залучення до участі в справі третьої особи.

У підготовчому засіданні, яке відбулося 08.02.2024, представник відповідач заперечував проти залучення третьої особи, посилаючись на безпідставність та необґрунтованість поданої заяви.

Треті особи у підготовче засідання, не з`явилися, проте подали клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

Розглянувши заяву про залучення третьої осіб, заслухавши думку учасників справи, перевіривши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Статтею 42 КАС України передбачено, що учасниками справи є сторони, треті особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч. 5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Оскільки Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області є територіальним органом Державної служби України з надзвичайних ситуацій та повністю утримується за рахунок фінансування з Державного бюджету, суд вважає, що рішення у даній справі може вплинути на права або обов`язки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, тому є необхідність залучити до участі у даній справі вказаний орган у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49,173, 180, 241, 243, 248 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Заяву Державної служби України з надзвичайних ситуацій задовольнити.

2. Залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Державну службу України з надзвичайних ситуацій (вул. Олеся Гончара, 55, м. Київ, код ЄДРПОУ 38516849).

3. Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору на стороні позивача п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду письмових пояснень з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з врахуванням положень ст. 165 КАС України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст ухвали складено 08.02.2024.

Суддя В.К. Левицький

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено12.02.2024
Номер документу116895849
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування вимоги

Судовий реєстр по справі —600/7032/23-а

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 08.02.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 03.11.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні