Ухвала
від 12.02.2024 по справі 592/1970/24
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/1970/24

Провадження № 2/592/913/24

УХВАЛА

12 лютого 2024 року м.Суми

Ковпаківський районний суд м. Суми під головуванням судді Костенко В.Г., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце проживання АДРЕСА_2 ), Сумської міської ради (місцезнаходження м.Суми пл. Незалежності, 2) про визнання незаконним та скасування рішення, треті особи Сумське державне підприємство геодезії, картографії і кадастру (місцезнаходження м.Суми вул. Герасима Кондратьєва, 98), Головне Управління Держгеокадастру у Сумській області (місцезнаходження м.Суми вул. Революції Гідності, 32), Громадська організація товариство садоводів «Тепличний» (місцезнаходження м.Суми вул. Білопільський шлях, 33), Приватний нотаріус Сумського міського нотаріального округу Цирулик Віта Вікторівна (місцезнаходження м.Суми вул. Революції Гідності, 32), Центр надання адміністративних послуг у м.Суми Сумської міської ради (місцезнаходження м.Суми вул. Британська, 21)

ВСТАНОВИВ :

Позивач просить визнати незаконним та скасувати пункт 5 Додатку 2 рішення VII скликання VII сесії Сумської міської ради №398-МР від 24.02.2016 про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі на земельну ділянку № НОМЕР_1 , площею 0,0554 га, розташовану в громадській організації товариство садоводів «Тепличний», кадастровий номер 5910136600:01:001:0282, визнати незаконним та скасувати державну реєстрацію зазначеної земельної ділянки з одночасним скасуванням запису у Поземельній книзі.

Заява складена з дотриманням вимог ст.ст. 27, 28, 175, 177, 183 ЦПК України, підсудна Ковпаківському районному суду м. Суми. Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкриті провадження у справі не вбачається.

Позов заявлено у спорі на захист права власності, вочевидь є важливим для сторін. Також слід проводити підготовче провадження. При наявності спору по справі необхідно проводити підготовку, збирання доказів тощо. Ураховуючи наведене та положення ст.ст. 187, 189, 274 ЦПК України судовий розгляд слід призначити за правилами загального позовного провадження.

Судове засідання слід призначити у час з урахуванням зайнятості судді у інших справах та часу необхідного сторонам для вчинення процесуальних дій по підготовці до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 27, 28, 183, 186, 187, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ :

Прийняти позовну заяву і відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (місце проживання АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (місце проживання АДРЕСА_2 ), Сумської міської ради (місцезнаходження м.Суми пл. Незалежності, 2) про визнання незаконним та скасування рішення, треті особи Сумське державне підприємство геодезії, картографії і кадастру (місцезнаходження м.Суми вул. Герасима Кондратьєва, 98), Головне Управління Держгеокадастру у Сумській області (місцезнаходження м.Суми вул. Революції Гідності, 32), Громадська організація товариство садоводів «Тепличний» (місцезнаходження м.Суми вул. Білопільський шлях, 33), Приватний нотаріус Сумського міського нотаріального округу Цирулик Віта Вікторівна (місцезнаходження м.Суми вул. Революції Гідності, 32), Центр надання адміністративних послуг у м.Суми Сумської міської ради (місцезнаходження м.Суми вул. Британська, 21) та призначити судовий розгляд за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання о 09-00 год. 26.03.2024 у приміщенні Ковпаківського районного суду м.Суми за адресою м.Суми, вул. Маґістратська, 12.

Копію ухвали направити сторонам, а відповідачу та третім особам з копією позовної заяви і доданих до неї документів.

Встановити відповідачу: з дня вручення ухвали про відкриття провадження п`ятнадцятиденний строк - подати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову та надіслати їх копії іншим учасникам справи або зустрічний позов; п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив подати суду заперечення з надісланням їх копії іншим учасникам справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати суду відповідь з одночасним надсиланням іншим учасникам справи.

Встановити третій особі п`ятиденний строк на надання пояснень щодо предмету спору.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://kv.su.court.gov.ua/sud1806/gromadyanam/csz/.

Суддя В.Г. Костенко

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено13.02.2024
Номер документу116904711
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення,

Судовий реєстр по справі —592/1970/24

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Костенко В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні