Ухвала
від 07.02.2024 по справі 295/16621/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/16621/23

Категорія 2

2/295/813/24

У х в а л а

07 лютого 2024 року м. Житомир

Суддя Богунськогорайонного судуміста ЖитомираСеменцова Л.М.,розглянувши матеріалипозовної заяви ОСОБА_1 до Управління житлового господарства Житомирської міської ради, третя особа приватне підприємство «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 4», про визнання права постійного користування квартирою та визнання права на її приватизацію, -

ВСТАНОВИВ:

У грудні 2023 року до суду надійшла указана позовна заява, в якій позивач просить визнати за нею право постійного користування квартирою АДРЕСА_1 та визнати за нею право на приватизацію цієї квартири за відсутності ордера.

Ухвалою судді Богунського районного суду міста Житомира від 07.12.2023 позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків у зв`язку з невідповідністю заяви вимогам ст. ст. 175 - 177 ЦПК України.

06.02.2024 позивачем на адресу суду була направлена заява на виконання вимог ухвали від 07.12.2023, до якої позивачем додано копії відомостей з Державного реєстру фізичних осіб платників податків про суми виплачених доходів та утримання податків за 2022 рік та копії інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а також заявлено клопотання про звільнення від сплати судового збору. Проте вказані недоліки виконані не в повному обсязі, через що позовна заява не відповідає вимогам ч. 4 ст. 177 ЦПК.

Пунктом 1 ч. 2 ст.8Закону України«Про судовийзбір» передбачено, що суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати, якщо розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача фізичної особи за попередній календарний рік.

Відповідно до Положення про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України 18.06.2014 № 10-1 (у редакції постанови правління Пенсійного фонду України від 27.03.2018 № 8-1), Інформація з Реєстру застрахованих осіб формується та надається за такими формами, зокрема, як індивідуальні відомості про застраховану особу - згідно з додатками 3 - 5 до цього Положення.

З огляду на викладене позивачу необхідно долучити до позовної заяви довідку Пенсійного фонду України форми ОК-5, де сформовані індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб та містить, зокрема, дані щодо суми заробітку для нарахування пенсії, страхового стажу, сплати страхових внесків, а також розміру пенсії за 2022 рік.

Дані обставини перешкоджають вирішенню питання про відкриття провадження в справі.

За положеннями ст.185ЦПК України, якщо позовна заява подана без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 ЦПК України та/або не сплачено судовий збір, вона підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, вказана позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку на усунення недоліків.

Керуючись ст. ст. 175 - 177, 185 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Управління житлового господарства Житомирської міської ради, третя особа приватне підприємство «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 4», про визнання права постійного користування квартирою та визнання права на її приватизацію залишити без руху та надати позивачу строк для усунення її недоліків, який не може перевищувати семи днів з дня отримання позивачем даної ухвали.

Копію ухвали невідкладно направити позивачу.

У разі невиконання ухвали суду у зазначений строк позовна заява буде вважаться неподаною та повернута позивачу зі всіма доданими документами. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала в частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги в порядку, визначеному ЦПК України, протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Л.М. Семенцова

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено13.02.2024
Номер документу116906388
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права постійного користування квартирою та визнання права на її приватизацію

Судовий реєстр по справі —295/16621/23

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні