Постанова
від 09.02.2024 по справі 211/6600/23
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/6600/23

Провадження № 3/211/34/24

ПОСТАНОВА

іменем України

09 лютого 2024 року суддя Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Юзефович І.О., розглянувши матеріали, які надійшли від Південно-Східного міжрегіонального управління державної служби з питань праці про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , працює: директор ТОВ «ДПКПА», мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ,-

за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

встановив:

ОСОБА_1 , який працює директором ТОВ «ДПКПА», вчинив адміністративне правопорушення, а саме вчинив адміністративне правопорушення виявлене в результаті позапланового заходу зі здійснення державного нагляду (контролю) у формі перевірки, яка проходила с 13 жовтня 2023 року 09 год. 50 хв. по 16 жовтня 2023 року 15 год. 00 хв. у Товаристві з обмеженою відповідальністю «ДПКПА», код ЄДРПОУ 43272318, місцезнаходження: Україна, 50053, Дніпропетровська область, м. кривий Ріг, вул. Мусоргського, будинок 12, місце здійснення господарської діяльності: Україна, 50006, Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця акціонерна, будинок 37, виявлено порушення встановлених термінів виплати заробітної плати, за що встановлена адміністративна відповідальність ч.1ст.41 КУпАП.

Особа, яка притягується до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлялений про час, дату та місце проведення судового засідання.

Відповідно до вимог ч.2ст.268 КУпАПпри розгляді справ про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1ст.41 КУпАП, присутність особи, яка притягується до адміністративної відповідальності є обов`язковою, враховуючи наявність письмових пояснень по справі про адміністративне правопорушення, вважаю за можливе розглянути справу за відсутності ОСОБА_1 .

Дослідивши матеріали справи суд приходить до висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв`язку з закінченням строків притягнення до адміністративної.

Факт невиплати заробітної плати у встановлені терміни підтверджується, крім протоколу про адміністративне правопорушення, актом №ПС/ДН/35585/0184 від 16.10.2023 та додатками до нього.

Згідно ч. 1 ст. 41 КУпАП порушення встановлених термінів виплати пенсій, стипендій, заробітної плати, виплата їх не в повному обсязі, терміну надання посадовими особами підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та фізичними особами - підприємцями працівникам, у тому числі колишнім, на їхню вимогу документів стосовно їх трудової діяльності на даному підприємстві, в установі, організації чи у фізичної особи - підприємця, необхідних для призначення пенсії (про стаж, заробітну плату тощо), визначеногоЗаконом України"Про звернення громадян", або надання зазначених документів, що містять недостовірні дані, порушення терміну проведення атестації робочих місць за умовами праці та порядку її проведення, а також інші порушення вимог законодавства про працю тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян - суб`єктів підприємницької діяльності від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приймаючи до уваги викладене, дослідивши всі докази у їх сукупності, суд робить висновок про доведеність вини правопорушника ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1ст. 41 КУпАП

Разом з тим, відповідно до вимогст. 38 КУпАП, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цьогоКодексучи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначених у частині третій цієї статті.

Судом встановлено, що правопорушення, передбачене ч.1ст.41 КУпАП, у вчиненні якого притягується ОСОБА_1 , є триваючим, правопорушення виявлено під час проведення перевірки 16.10.2023, таким чином на день розгляду справи, витекли строки для накладення стягнення, передбаченіст.38 КУпАП.

З огляду на вищезазначене, провадження в даній справі про адміністративне правопорушення підлягає закриттю у відповідності до п.7 ч.1 ст.247 КУпАП України, у зв`язку з закінченням строку притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності.

Керуючись ст.38, 41,247 КУпАП, -

постановив:

Провадження по адміністративній справі про притягнення ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 до адміністративної відповідальності за правопорушення, передбачене ч.1ст.41 КУпАПна підставі п. 7 ст. 247 КУпАП закрити, у зв`язку з закінченням строків, передбачених статтею 38 КУпАП.

На постанову може бути подано апеляційну скаргу до Дніпровського апеляційного суду протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Суддя: І. О. Юзефович

СудДовгинцівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено13.02.2024
Номер документу116911758
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення в галузі охорони праці і здоров’я населення Порушення вимог законодавства про працю та про охорону праці

Судовий реєстр по справі —211/6600/23

Постанова від 09.02.2024

Адмінправопорушення

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Юзефович І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні