Ухвала
від 12.02.2024 по справі 638/2486/24
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №638/2486/24

Провадження № 1-кс/638/701/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2024 року Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого слідчого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судових засідань - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні зали судових засідань Дзержинського районного суду м. Харкова скаргу представника Громадської організації «Харківський антикорупційний центр»- адвоката ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

встановив:

08 лютого 2024 року до Дзержинського районного суду м. Харкова надійшла заява представника Громадської організації «Харківський антикорупційний центр»- адвоката ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого, в якій просить зобов`язати уповноважених осіб ХРУП №3 ГУНП в Харківській області внести відомості до ЄРДР за заявою Громадської організації «Харківський антикорупційний центр» від 30.01.2024.

В судове засідання скаржника представник не з`явися, за допомогою системи "Електронний суд" подав заяву про розгляд скарги за його відсутності.

Представник Харківськогорайонного управлінняполіції №3 Головногоуправління Національноїполіції вХарківській області в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду скарги повідомлявся, причини неявки не повідомив.

Неявка, у відповідності до ч. 3 ст. 306 КПК України, не є перешкодою для розгляду скарги.

Фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалось на підставі ч.4 ст.107 КПК України.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали скарги, дійшов наступного.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.303 КПК України передбачено право заявника оскаржити бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

За правилами ч.1 ст.214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Відомості, які підлягають внесенню до ЄРДР та їх перелік визначені ч.5 ст.214 КПК України, відповідно до положень якої до ЄРДР підлягають внесенню, зокрема, прізвище, ім`я, по батькові (найменування) потерпілого або заявника; короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, наведених потерпілим, заявником чи виявлені з іншого джерела; попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; прізвище, ім`я, по батькові та посада службової особи, яка внесла відомості до реєстру, а також слідчого, прокурора, який вніс відомості до реєстру та/або розпочав досудове розслідування.

У встановлені законодавством строки зазначена вище заява про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 191 та ч.1 ст. 364 КК України від 30.01.2024 не була зареєстрована у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Зважаючи на вищевикладене, суд вважає за необхідне скаргу задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 214, 303-307, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

постановив:

Скаргу представника Громадської організації «Харківський антикорупційний центр»- адвоката ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, задовольнити.

Зобов`язати уповноважених осіб Харківського районногоуправління поліції№ 3ГУ НПв Харківськійобласті внести у встановленому порядку до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення за заявою Громадської організації "Харківський антикорупційний центр" від 30 січня 2024 року.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено13.02.2024
Номер документу116912925
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —638/2486/24

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

Ухвала від 09.02.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні