Ухвала
від 13.02.2024 по справі 447/4277/23
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2-о/447/37/24 Справа №447/4277/23

У Х В А Л А

щодо призначення експертизи

13.02.2024 Миколаївський районний суд Львівської області у складі головуючого судді Головатого А.П., присяжних: Царик М.І., Мончак І.Г. за участю секретаря судового засідання Венгер Л.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м. Миколаїв Львівської області у порядку окремого провадження заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Тростянецька сільська рада Стрийського району Львівської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

в с т а н о в и в:

29.12.2023 заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення йому опікуна.

08.01.2024 заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження за вищевказаною заявою, постановлено проводити розгляд справи у порядку окремого провадження судом у складі одного судді і двох присяжних та призначено судове засідання.

12.02.2024 представник заінтересованої особи Цихуляк М. подав до суду клопотання про розгляд справи у його відсутності, щодо задоволення заяви не заперечував.

13.02.2024заявник ОСОБА_1 подав до суду заяву, про розгляд справи у його відсутності та просив призначити судово-психіатричну експертизу стосовно ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі частини 2 статті 247 ЦПК України, у зв`язку із неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Враховуючи те, що до матеріалів заяви долучено документи, що підтверджують наявність у ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 психічного розладу, суд приходить висновку про необхідність призначення судово-психіатричної експертизи.

Керуючись ст. 298 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Клопотання задоволити.

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Тростянецька сільська рада Стрийського району Львівської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна та призначення опікуна судово-психіатричну експертизу стосовно ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Проведення експертизи доручити експертам Львівської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», яка знаходиться за адресою: вул. Кульпарківська, 95, м. Львів, 79021.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

- Чи хворіє ОСОБА_2 хронічним стійким психічним розладом здоров`я?

- Чи здатний ОСОБА_2 з огляду на розлад здоров`я, яким він хворіє, усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

- Чи потребує ОСОБА_2 встановлення над ним опіки?

Експертів попередити про кримінальну відповідальність, яка передбачена ст. 384, 385 КК України.

Провадження у справі зупинити до проведення експертизи.

Роз`яснити заявнику, що згідно ст. 109 ЦПК України, у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення.

На ухвалу про зупинення провадження у справі може бути подано апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали до Львівського апеляційного суду.

Суддя Головатий А. П.

Присяжні: Мончак І.Г.

Царик М.І.

СудМиколаївський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116933481
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —447/4277/23

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Головатий А. П.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Головатий А. П.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Головатий А. П.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Головатий А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні