Ухвала
від 13.02.2024 по справі 752/12582/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/12582/23

Провадження № 2/752/1353/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2024 року Голосіївський районний суд м. Києва

у складі: головуючого судді: Машкевич К.В.

при секретарі: Гненик К.П.

розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів в цивільній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Деміївка -Б» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по оплаті послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій,

встановив:

В провадження Голосіївського районного суду м. Києва перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 28 червня 2023 року у справі відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження.

25 серпня 2024 року від представника позивача надійшла заява про витребування доказів, а саме від приватного нотаріуса КМНО Ракитянського В.А. (номер свідоцтва 4536) копію свідоцтва про право на спадщину за законом №59 від 17 лютого 2022 року, видане приватним нотаріусом КМНО Ракитянським В.А. на ім`я ОСОБА_1 .

В обґрунтування клопотання зазначає, що у вказаних відомостях міститься РНОКПП відповідача, який необхідний для подальшого належного виконання рішення.

Перевіривши зазначене клопотання приходжу до наступних висновків.

Згідно положень ч. ч. 1, 2 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Разом з тим, перевіривши клопотання позивача про витребування доказів, судом встановлено, що дане клопотання не відповідає вимогам п. 4 ч. 2 ст. 84 ЦПК України, а саме не зазначено, які заходи вжиті особою, яка подає клопотання, для отримання цього доказу самостійно; докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Крім того, судом було надіслано запит до ДФС, для надання РНОКПП відповідача та отримано відповдь на нього.

На підставі зазначеного, вважаю за необхідне відмовити у задоволенні клопотання.

Керуючись ст. ст. 76, 83, 84, 258, 260 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання представника позивача про витребування доказів в цивільній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Деміївка -Б» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по оплаті послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К.В. Машкевич

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116938699
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про стягнення плати за користування житлом

Судовий реєстр по справі —752/12582/23

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні