Ухвала
від 12.02.2024 по справі 205/1422/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

12.02.2024 Єдиний унікальний номер 205/1422/24

Справа № 205/1422/24

Провадження № 2о/205/19/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та

відкриття провадження у цивільній справі

12 лютого 2024 року м. Дніпро

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Федотова В.М., ознайомившись із заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Управління розвитку міського господарства та капітального будівництва Бахмутської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника адвокат Грицькевич Г.С. через систему «Електронний суд» направила до Ленінського районного суду м. Дніпропетровська вищевказану заяву, яка надійшла до суду 07.02.2024 року.

У зазначеній заяві представник також просила звільнити заявника від сплати судового збору, посилаючись на п. 21 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір».

Щодо можливості звільнення заявника від сплати судового збору на підставі п. 21 ч. 1 ст.5Закону України«Про судовийзбір» суд зазначає наступне.

Відповідно до п. 21 ч. 1 ст.5Закону України«Про судовийзбір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються заявники - у справах за заявами про встановлення фактів, що мають юридичне значення, поданих у зв`язку із збройною агресією, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією території України, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру, що призвели до вимушеного переселення з тимчасово окупованих територій України, загибелі, поранення, перебування в полоні, незаконного позбавлення волі або викрадення, втрати документів, необхідних для отримання компенсації за пошкоджені та знищені об`єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, а також порушення права власності на рухоме та/або нерухоме майно.

Відповідно до статті 8Закону України«Про судовийзбір» враховуючи майновий стан, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Враховуючи викладене, беручи до уваги, що заявник звернувся до суду із заявою встановлення юридичного факту, оскільки саме збройна агресія рф призвела до необхідності реєстрації заявником права власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно для отримання доступу до компенсації за пошкоджену (знищену) квартиру, суддя дійшов висновку про необхідність звільнення заявника від сплати судового збору у даній справі.

Заяву подано з дотриманням вимог ст.ст. 293, 315 ЦПК України.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст.294ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Керуючись ст.ст. 293, 294, 315, 318 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника адвокат Грицькевич Ганни Сергіївни про звільнення від сплати судового збору - задовольнити.

Звільнити заявника ОСОБА_1 від сплати судового збору за подання заяви про встановлення факту, що має юридичне значення.

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Управління розвитку міського господарства та капітального будівництва Бахмутської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про встановлення факту, що має юридичне значення.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання на 01березня 2024року о09годині 30хвилин у приміщенні Ленінського районного суду м. Дніпропетровська за адресою: 49128, м. Дніпро, вул. Коробова, 6, каб. 219.

У судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http: http://ln.dp.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федотова В.М.

.

.

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116940133
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —205/1422/24

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Федотова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні