Ухвала
від 12.02.2024 по справі 348/292/24
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 348/292/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду

12 лютого 2024 року м. Надвірна

Суддя Надвірнянського районногосуду Івано-Франківськоїобласті Солодовніков Р.С., розглянувши

заяву Делятинського психоневрологічного інтернату (юридична адреса: смт.Делятин вул.А.Шептицького, 32, Надвірнянського району, Івано-Франківської області),

заінтересована особа: Делятинська селищна рада Надвірнянського району Івано-Франківської області (юридична адреса: смт.Делятин, вул.16 Липня, 273, Надвірнянського району, Івано-Франківська область, 78432),

про призначення опікуна над недієздатною особою, -

В С Т А Н О В И В :

Делятинський психоневрологічний інтернат звернувся з заявою до Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області, заінтересована особа: Делятинська селищна рада про призначення опікуна над недієздатною особою .

Згідно ч.2ст. 300 ЦПК Українисуд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної піклувальником або опікуном, у місячний строк звільняє її від повноважень піклувальника або опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу.

Заява відповідає вимогамстатей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження на підставі п.5 ч. 2 ст.293,295-300 ЦПК України.

Відповідно до ч.3, 4ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Заява підсудна Надвірнянському районному суду Івано-Франківської області .

Вказана заява подана з додержанням вимог ст.318 ЦПК України, а тому суддя приходить до висновку про наявність підстав для відкриття провадження по справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.187, 293, 299, 353 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за заявою Делятинського психоневрологічного інтернату, заінтересована особа: Делятинська селищна рада Надвірнянського району Івано-Франківської області про призначення опікуна над недієздатною особою.

Справу розглядати в порядку окремого провадження у відкритому судовому засіданні за участі заявника та заінтересованої особи.

Призначити судовезасідання длярозгляду справипо сутіу приміщенніНадвірнянського районногосуду Івано-Франківськоїобласті (вул.Г.Мазепи,35,м.Надвірна,Івано-Франківськоїобласті)на 12 березня 2024 року о 13:30 год. з викликом сторін по справі.

Розгляд справи проводити судом у складі судді та двох присяжних.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі, а заінтересованій особі також направити копію заяви і доданих до неї документів. Запропонувати заінтересованій особі подати на адресу суду (78400 вул.Г.Мазепи, 35, м.Надвірна, Івано-Франківської області) до11.03.2024 рокуписьмові пояснення та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://nd.if.court.gov.ua/sud0911/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Івано-Франківського Апеляційного суду.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Солодовніков Р.С.

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116940721
СудочинствоЦивільне
Сутьпризначення опікуна над недієздатною особою

Судовий реєстр по справі —348/292/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Солодовніков Р. С.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Солодовніков Р. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні