Постанова
від 28.09.2010 по справі 2а-12829/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА



  

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01025,  м. Київ,  вул. Десятинна,  4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

 28 вересня 2010 року           < Час проголошення >           № 2а-12829/10/2670

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва –Аблов Є.В.,  розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Дарницькому районі м. Києва до товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «Укрєвросталь ЛТД» за участю третьої особи Дарницької районної у м. Києві Державної адміністрації про припинення юридичної особи ,-  

                                                  ВСТАНОВИВ:

03 вересня 2010 року позивач звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «Укрєвросталь ЛТД»за участю третьої особи Дарницької районної у м. Києві Державної адміністрації про припинення юридичної особи.

Ухвалою від 07 вересня 2010 року відкрито скорочене провадження у зазначеній адміністративній справі, відповідачеві запропоновано подати у строк до 24.09.2010 року письмові заперечення проти позову з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються, або заяву про визнання позову. Ухвала направлена на адресу відповідача, однак лист повернувся до суду з відміткою «за зазначеною адресою не знаходиться».

Згідно ч.11 ст.34 КАС України у разі невручення листа адресату з незалежних від суду причин, вважається, що такий лист вручений належним чином. Тому суддя прийшов до висновку про належне повідомлення відповідача та вручення йому ухвали про відкриття скороченого провадження по справі.

Відповідачем ухвалу від 07 вересня 2010 року про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі виконано не було, заперечень не надано. Причини ненадання заперечень суду не відомі.

Відтак, суддя прийшов до висновку, що спір підлягає вирішенню на підставі наявних у матеріалах справи доказів, оскільки вони повно та всебічно висвітлюють обставини спірних правовідносин.

Розглянувши подані позивачем документи, об’єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідач зареєстрований 03.10.07  року Дарницькою районною у місті Києві державною адміністрацією за ідентифікаційним  кодом 35426412 та взятий на облік в ДПІ у Дарницькому   районі м. Києва 09.10.07 р. за № 2795-07.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування» платники податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язані подавати до державних податкових органів відповідно до законів декларації, які пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

  Частина 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»передбачає однією з підстав для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи - неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з довідкою №405 від 23.07.10 р.  відповідач не звітується з моменту реєстрації, тобто більше року не подає до органів державної податкової служби декларацій, документів фінансової звітності, що є підставою для постановлення судового рішення про скасування державної реєстрації фізичної особи.

Таким чином, суд приходить до висновку, що вимоги позивача щодо припинення підприємницької діяльності є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини 1 статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження виконуються негайно.

Керуючись ст.ст. 6-8, ч. 6 ст. 71, 86, 183-2,  158-163, 167, 186, 254, 256  КАС України, ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб –підприємців» суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «Укрєвросталь ЛТД»  - код ЄДРПОУ 35426412.

Направити постанову, що набрала законної сили, державному реєстратору Дарницької районної у м. Києві Державної адміністрації   для виконання вимог статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців»щодо створення ліквідаційної комісії для здійснення заходів по припиненню юридичної особи у зв’язку з її ліквідацією.

Внести до Єдиного державного реєстру запис про судове рішення, провести державну реєстрацію припинення юридичної особи відповідно до чинного законодавства України та повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного Фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі в Окружний адміністративний суд міста Києва  апеляційної скарги на постанову протягом десяти днів з дня її проголошення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає до Київського апеляційного адміністративного суду.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого ст. 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано. Якщо апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений ст. 186 КАС України, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Суддя                                                                                                Є.В. Аблов

Дата ухвалення рішення28.09.2010
Оприлюднено21.10.2010
Номер документу11694213
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-12829/10/2670

Постанова від 28.09.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні