Ухвала
від 02.02.2024 по справі 308/16341/22
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/16341/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 лютого 2024 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Придачук О.А. розглянувши матеріали зустрічної позовної заяви ОСОБА_1 до об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Швачка» про відшкодування коштів на виконання робіт з поточного ремонту покрівлі

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Ужгородського міськрайонного суду знаходиться цивільна справа за позовом об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Швачка» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості.

Відповідачкою ОСОБА_1 у даній справі подано зустрічний позов.

До вирішення питання про прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом представник ОСОБА_1 адвокат Гумен Н.В. подала до суду клопотання про повернення зустрічної позовної заяви позивачу для до оформлення.

Згідно з ч.1-3 ст. 193 ЦПК України, відповідач маєправо пред`явитизустрічний позову строкдля поданнявідзиву. Зустрічнийпозов приймаєтьсядо спільногорозгляду зпервісним позовом,якщо обидвапозови взаємопов`язаніі спільнийїх розглядє доцільним,зокрема,коли вонивиникають зодних правовідносинабо колизадоволення зустрічногопозову можевиключити повністюабо частковозадоволення первісногопозову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Частиною третьою статті 13 ЦПК України, учасник справи розпоряджається своїми правами

А тому беручи до уваги клопотання представника ОСОБА_1 про повернення зустрічної позовної заяви, враховуючи, що питання про прийняття зустрічного позову поданого ОСОБА_1 до спільного розгляду з первісним позовом на час подачі клопотання не вирішено, приходжу до висновку, що зустрічну позовну заяву слід повернути позивачу.

Керуючись ст. ст. 13,193, 353-355 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Швачка» про відшкодування коштів на виконання робіт з поточного ремонту покрівлі повернути позивачу.

Ухвала може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: О.А. Придачук

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116942830
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування коштів на виконання робіт з поточного ремонту покрівлі

Судовий реєстр по справі —308/16341/22

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 13.12.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні