Ухвала
від 12.02.2024 по справі 213/5195/23
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/5195/23

Номер провадження 2-о/213/22/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2024 року місто Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - Мазуренка В.В.,

за участі секретаря судового засідання - Ємельянцевої Т.С.,

без участі учасників справи,

розглянув увідкритому судовомузасіданні взалі судув містіКривому РозіДніпропетровської областіцивільну справуза заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,заінтересована особа:Орган опікита піклуванняв особівиконкому Інгулецькоїрайонної умісті ради,про встановленняфакту місцяпроживання дитиниз батькомта знаходженняна йогоутриманні,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження суду перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування в особі виконкому Інгулецької районної у місті ради, про встановлення факту місця проживання дитини з батьком та знаходження на його утриманні,

Ухвалою суду від 24 листопада 2023 року відкрито провадження у справі.

Суду надана довідка адміністрації КЗ «Стародобровільського психоневрологічного інтерната» ДОР» №86 від 07 лютого 2024 року про те, що ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , наказом директора №321 від 17 листопада 2011 року був зарахований підопічним КЗ «СПНІ» ДОР» і з 18 листопада 2011 року знаходиться на повному державному утримання, проживає за адресою інтернату.

З оглядуна викладене,суд вважаєза необхіднезалучити доучасті всправі в якості заінтересованої осіби - КЗ «Стародобровільський психоневрологічний інтернат» ДОР», оскільки рішення по справі може вплинути на їх права та обов`язки.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294ЦПК України справиокремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогамистатті 53 ЦПК України.

Згідно ч.ч.1,5ст.53ЦПКУкраїни,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредметаспору,можуть вступитиусправу настороні позивачаабо відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається впорядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Керуючись ст.ст. 294, ч.ч.1,5 ст.53 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити у якості заінтересованої особи - Комунальний заклад «Стародобровільський психоневрологічний інтернат» Дніпропетровської обласної ради», місцезнаходження:53753,Дніпропетровська область,Криворізький район,село Стародобровільське,вул.Спепова,2-В. Слухання справи призначити о 12:45 год. 27 лютого 2024 року.

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, заінтересованій особі також надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити заінтересованій особі:

- можливість подати до суду відзив на заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України;

- можливість, згідно з ч.5 ст.178 ЦПК України, подати до суду разом із поданням відзиву: - докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення заінтересованої особи, якщо такі докази не надані заявником; - документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

- що відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів /доказів/ заінтересована особа зобов`язана надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання заінтересованою особою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст.178 ЦПК України).

- що протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на заяву, заявник має право подати відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду, заявником повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити заінтересованій особі п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, та роз`яснити, що копію заперечення на відповідь на відзив, третя особа має одночасно надати до суду та надіслати іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud0416.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана суддею 12 лютого 2024 року.

Суддя: В.В.Мазуренко

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116945917
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановленняфакту місцяпроживання дитиниз батькомта знаходженняна йогоутриманні

Судовий реєстр по справі —213/5195/23

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні