Ухвала
від 13.02.2024 по справі 367/1341/24
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/1341/24

Провадження №2-о/367/143/2024

УХВАЛА

про залишення без руху

13 лютого 2024 року Суддя Ірпінського міського суду Київської області Чернова О.В., перевіривши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Бучанської районної державної адміністрації Київської області, Виконавчий комітет Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області, ОСОБА_2 , про усиновлення дитини,-

ВСТАНОВИВ :

12.02.2024 року до Ірпінського міського суду Київської області надійшла вищезазначена заява.

Ознайомившись із матеріалами заяви, вважаю, що зазначена вона підлягає залишенню без руху, оскільки подана із недотриманням вимог ст.ст.177, п.3 ч.1 ст.311 ЦПК України.

Так, згідно ч.1 ст.293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

За приписами статті 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження, зокрема, справи про усиновлення.

За змістом частини 1 ст.313 ЦПК України суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати.

Положеннями п.3 ч.2 ст.311 ЦПК України, передбачено, що до заяви про усиновлення дитини за наявності має бути додана довідка з місця роботи із зазначенням заробітної плати або копія декларації про доходи.

Відповідно до ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні у нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (у разі подання письмових доказів можуть бути додані їх копії).

Проте, в порушення вищевказаних вимог чинного законодавства, до заяви не долучена довідка з місця роботи із зазначенням заробітної плати або копія декларації про доходи заявника ОСОБА_1 ..

Наведені недоліки унеможливлюють вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.1 та ч.2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. Суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху також у разі, якщо позовну заяву подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його. В ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави, визначеної абзацом другим частини першої цієї статті, суд у такій ухвалі зазначає про обов`язок такої особи зареєструвати електронний кабінет відповідно до статті 14 цього Кодексу.

Таким чином, заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Бучанської районної державної адміністрації Київської області, Виконавчий комітет Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області, ОСОБА_2 , про усиновлення дитини підлягає залишенню без руху з наданням заявнику строку для усунення недоліків, а саме: для надання суду довідки з місця роботи із зазначенням заробітної плати або копії декларації про доходи заявника ОСОБА_1 ..

Керуючись ст.ст. 177, 185, 293 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Бучанської районної державної адміністрації Київської області, Виконавчий комітет Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області, ОСОБА_2 , про усиновлення дитини, - залишити без руху.

Копію ухвали направити заявнику і повідомити про необхідність виправити зазначені недоліки заяви.

Для усунення недоліків надати строк 10 (десять) днів з дня отримання ухвали про залишення заяви без руху.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк заяву вважати неподаною та повернути заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя: О.В. Чернова

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116947555
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —367/1341/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Чернова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні