Ухвала
від 13.02.2024 по справі 511/195/24
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/195/24

Номер провадження: 2/511/249/24

13.02.2024 року суддя Роздільнянського районногосуду Одеськоїобласті Іванова О. В. , без участі сторін

розглянувши клопотання представника позивача Приватного акціонерного товариства «Національна енергетична компанія «Укренерго» Тараненко Руслани Юріївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Національна енергетична компанія «Укренерго» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ОБРІЙ-МТС», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «СОЮЗ-ЕНЕРГОПРОЕКТ» про встановлення права земельного сервітуту,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Роздільнянського районного суду Одеської області перебуває вищевказана цивільна справа. Підготовче судове засідання призначено на 09:30 год. 20 лютого 2024 року.

13.02.2024 року на адресу суду від представника позивача Тараненко Р.Ю. надійшла вищевказана заява про участь у судовому засіданні 20.02.2024 року в режимі відеоконференції за використанням власних технічних засобів.

У зв`язку з тим, що учасники справи не викликались, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд вважає необхідним відмовити у його задоволенні на підставі наступного.

Пункт 46 Положення ЄСІТС визначає, що за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів.

Частина 1 статті 212 ЦПК України регламентує, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Диспозиція частини 2 статті 212 ЦПК України визначає, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

З матеріалів вбачається, що вказані вимоги законодавства представником позивача не дотримано та клопотання іншим учасникам провадження не надіслано.

Окрім того,в залі судового засідання судді Іванової О.В. відсутня технічна можливість для проведення судового засідання в режимі відео конференції, під час пошуку вільного залу судового засідання було виявлено, що зали судових засідань Роздільнянського районного суду Одеської області на призначений час зайняті, тому суд вважає за необхідне у задоволенні заявленого клопотання представника позивача Тараненко Р.Ю. про проведення підготовчого судового засідання 20 лютого 2024 року в режимі відеоконференції відмовити.

Керуючисьст. 212 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенніклопотання представникапозивача Приватногоакціонерного товариства«Національна енергетичнакомпанія «Укренерго»Тараненко РусланиЮріївни про проведення підготовчого судового засідання, призначеного на 09:30 год. 13.02.2024 року в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Національна енергетична компанія «Укренерго» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «ОБРІЙ-МТС», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «СОЮЗ-ЕНЕРГОПРОЕКТ» про встановлення права земельного сервітуту відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Іванова

СудРоздільнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116952764
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —511/195/24

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Гринчак С. І.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Гринчак С. І.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Гринчак С. І.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Іванова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні