Ухвала
від 08.02.2024 по справі 160/3393/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 лютого 2024 року Справа № 160/3393/24

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ільков В.В. розглянувши матеріали позовної заяви Комунального підприємства "КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "ПЕРСПЕКТИВА" СЛОБОЖАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування ППР,-

УСТАНОВИВ:

06.02.2024 року через підсистему Електронний суд до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Комунального підприємства "КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "ПЕРСПЕКТИВА" СЛОБОЖАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, у якій позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Дніпропетровській області від 16.01.2024 року №0023440408, форми «Н», яким до Комунального підприємства "Керуюча компанія "Перспектива" Слобожанської селищної ради застосовано штраф за затримку реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних застосовано у загальній сумі 51378 грн. 53 коп., прийнятого на підставі акту камеральної перевірки від 13.12.2023 року № 46604/04-36-04-08/21946537 про результати перевірки щодо дотримання порядку реєстрації податкових накладних з податку на додану вартість в Єдиному реєстрі податкових накладних;

- стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (49005, м. Дніпро, вул. Сімферопольська, буд.17-а, ІК в ЄДРПОУ 44118658) на користь Комунального підприємства "Керуюча компанія "Перспектива" Слобожанської селищної ради (Україна, 52005, Дніпропетровська область, Дніпровський район, селище міського типу Слобожанське(пн), вулиця Героїв України, будинок 31, інше 168, Код ЄДРПОУ 21946537) понесені позивачем судові витрати в сумі 2422.40 грн. та витрати на професійну правничу допомогу в сумі 10 000,00 грн..

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу між суддями від 06.02.2024 року ця справа була розподілена судді Ількову В.В.

Відповідно до частини восьмої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя вирішує протягом п`яти днів з дня надходження до адміністративного суду позовної заяви, заяви про усунення недоліків позовної заяви у разі залишення позовної заяви без руху, або отримання судом у порядку, визначеному частинами третьою - шостою цієї статті, інформації про місце проживання (перебування) фізичної особи.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 КАС України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Відповідно до положень статті 257 КАС України, справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Частиною 5 статті 262 КАС України визначено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно зі статтею 258 КАС України, суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

У відповідності до частини 2 статті 262 КАС України, розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - через п`ятнадцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Розглянувши та проаналізувавши зміст та матеріали позовної заяви, предмет та підстави позову, склад учасників справи, враховуючи, що позивачем не заявлено клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін, суд встановив, що подані матеріали є достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись статтями 171, 243, 248, 257, 259, 260-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі №160/3393/24 за позовом Комунального підприємства "КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "ПЕРСПЕКТИВА" СЛОБОЖАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування ППР.

Призначити розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, що відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: 49089, м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4.

Здійснювати розгляд справи одноособово суддею Ільковим В.В.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов (у разі заперечення проти позову) протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача.

Відповідно до частини 4 статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Зобов`язати відповідача надати до суду разом з відзивом на позов належним чином засвідчені копії таких документів, а саме:

- податкове повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Дніпропетровській області від 16.01.2024 року № 0023440408, форми «Н», яким до Комунального підприємства "Керуюча компанія "Перспектива" Слобожанської селищної ради застосовано штраф за затримку реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних застосовано у загальній сумі 51378 грн. 53 коп.;

- акт перевірки;

- розрахунок штрафних санкцій відповідно до спірного рішення;

- пояснення із підтверджуючими доказами, шо подавались позивачем під час здійснення перевірки позивачем;

- усі наявні документи, на підставі яких було сформовано спірне ППР та інші докази щодо суті спору;

- усі наявні документи, на підставі яких було сформовано ППР та всі наявні докази щодо суті спору.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи та надати до суду докази такого направлення (надання).

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи та надати до суду докази такого направлення (надання).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://adm.dp.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати учасникам справи.

Позивач: Комунальне підприємство "КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "ПЕРСПЕКТИВА" СЛОБОЖАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ (52005, Дніпропетровська область, Дніпровський район, смт. Слобожанське (пн), вул. Героїв України, буд. 31, 168, код ЄДРПОЦУ 21946537).

Відповідач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (адреса: вул. Сімферопольська, 17-А, м. Дніпро, 49005; код ЄДРПОУ ВП 44118658).

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Ільков

Дата ухвалення рішення08.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116956191
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування ППР

Судовий реєстр по справі —160/3393/24

Ухвала від 02.05.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Рішення від 02.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 08.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні