Ухвала
від 01.02.2024 по справі 320/40082/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

01 лютого 2024 року м. Київ № 320/40082/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лиска І.Г., перевіривши зустрічну позовну заяву та додані до неї матеріали АТ "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів" в адміністративній справі за позовом Керівника Святошинської прокуратури м. Києва в інтересах держави в особі: Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до Акціонерного товариства "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів" (АТ "НДІ ЕМП") про зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся Керівник Святошинської прокуратури м. Києва в інтересах держави в особі: Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві з позовом до Акціонерного товариства "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів" (АТ "НДІ ЕМП") про зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 21.12.2023 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання. Відповідачу було запропоновано подати до суду відзив на позовну заяву.

АТ "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів" (АТ "НДІ ЕМП") 26.01.2024 подало зустрічний позов.

Частиною дев`ятою статті 47 КАС України передбачено, що відповідач, який не є суб`єктом владних повноважень, може пред`явити зустрічний позов відповідно до положень статті 177 цього Кодексу. Частиною першою статті 177 Кодексу передбачено, що відповідач, який не є суб`єктом владних повноважень, має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Згідно з частиною першою статті 178 Кодексу, зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 160, 161, 172 цього Кодексу.

Пунктами 4, 5 частини 5 статті 160 КАС України, в позовній заяві зазначаються, зокрема, зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Як вбачається зі зустрічного позову, заявлені вимоги є не коректними та не містять виклад обставин, якими заявник їх обґрунтовує.

Частиною другою статті 178 КАС України передбачено, що до зустрічної позовної заяви, поданої з порушенням вимог, встановлених частиною першою цієї статті, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу. Приписами частини шостої статті 161 Кодексу регламентовано, що у разі пропуску строку звернення до адміністративного суду позивач зобов`язаний додати до позову заяву про поновлення цього строку та докази поважності причин його пропуску. Наведені обставини вказуються на невідповідність зустрічної позовної заяви вимогам процесуального закону. Вказані недоліки повинні бути усунені шляхом подання до суду уточненого зустрічного позову з коректними позовними вимогами та з належним чином викладеними обставинами, якими заявник їх обґрунтовує.

Керуючись статтями 169, 177, 178, 243, 248, 256 КАС України, суддя

у х в а л и в:

Зустрічний позов Акціонерного товариства "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів" (АТ "НДІ ЕМП") , - залишити без руху.

Встановити заявнику семиденний строк для усунення недоліків зустрічної заяви з дня отримання копії даної ухвали, шляхом подання до суду уточненого зустрічного позову з коректними позовними вимогами та з належним чином викладеними обставинами, якими заявник їх обґрунтовує.

У зв`язку із не достатнім фінансуванням Київського окружного адміністративного суду всі витребувані судом документи подати до суду через канцелярію суду.

Роз`яснити заявнику, що якщо недоліки зустрічної позовної заяви, яку залишено без руху, не будуть усунуті у встановлений судом строк, заява буде повернута відповідно до частини третьої статті 178 КАС України.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала зустрічну позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Лиска І.Г.

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116957731
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/40082/23

Ухвала від 01.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 21.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні