Ухвала
від 12.02.2024 по справі 520/32466/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

12 лютого 2024 року справа № 520/32466/23

Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Сагайдак В.В., розглянувши адміністративний позов Вовчанської міської рада Чугуївського району Харківської області (Вовчанська міська військова адміністрація Чугуївського району Харківської області) (вул. Соборна, 92,м. Вовчанськ,Харківська обл., Чугуївський р-н,62504, код ЄДРПОУ04058663) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 ) , ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_2 ) третя особа: Служба у справах дітей Вовчанської міської ради Харківської області (вул. Пушкіна, буд. 1, корпус 5,м. Вовчанськ,Харківська обл., Чугуївський р-н,62504, код ЄДРПОУ43954692) про зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернулася Вовчанська міська рада Чугуївського району Харківської області (Вовчанська міська військова адміністрація Чугуївського району Харківської області) з адміністративним позовом про про зобов`язання вчинити певні дії .

Ухвалою суду від 14.12.2023р. позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом п`яти днів з моменту її отримання.

Згідно довідки від 24.01.2024р. повідомити позивача за місцем реєстрації не можливо (на сайті Укрпошти зазнається, що "Тимчасово не функціонує" відділення) .

Додатково позивача сповістили засобами електронної пошти, що підтверджує наявність довідки про доставку з випискою.

Також, належне повідомлення відповідача про винесення ухвали здійснено шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Іншої адреси, на яку має бути направлена судова кореспонденція позивачем суду не повідомлено.

Відповідно до п.,п 6,7 ч. 5 ст. 44 КАС України, учасники справи зобов`язані виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом, сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи.

З урахуванням наведеної норми вказані вище обставини суд вважає такими, що свідчать про невиконання позивачем його процесуальних обов`язків та відсутність з його боку зацікавленості щодо судового провадження за його позовною заявою. При цьому, слід вважати, що недоліки позовної заяви ним не було усунуто у строк, встановлений судом без поважних причин .

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України, позовна заява повертається позивачеві якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 169, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє його права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Сагайдак В.В.

Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116960335
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —520/32466/23

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

Ухвала від 14.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні