Ухвала
від 14.02.2024 по справі 739/2780/23
НОВГОРОД-СІВЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 739/2780/23

Провадження № 2/739/18/24

УХВАЛА

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

14 лютого 2024 року м. Новгород-Сіверський

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого - судді Чепурка В.В.,

розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника позивача про його участь у судовому засіданні з розгляду цивільної справи за позовом Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором, звернення стягнення на предмет іпотеки та встановлення способу реалізації предмета іпотеки,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача АТ «Державний ощадний банк Україна» Ісаков Денис Геннадійович 14 лютого 2024 року подав заяву про надання йому можливості взяти участь у судовому розгляді справи за позовом до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором, звернення стягнення на предмет іпотеки та встановлення способу реалізації предмета іпотеки, призначеному на 10 год. 00 хв. 14 лютого 2024 року, в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів, яке мотивує тим, що перебуває за межами Новгород-Сіверського району.

Частиною першою статті 212 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно частини другої статті 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до частини третьою статті 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Зважаючи на викладене, враховуючи те, що в Україні введено воєнний стан, а Новгород-Сіверський район Чернігівської області належить до територій можливих бойових дій, беручи до уваги можливість забезпечення участі представника позивача у судовому розгляді в режимі відеоконференції поза межами приміщення Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області з використанням власних технічних засобів, суд вважає за необхідне клопотання останньої задовольнити повністю.

На підставі викладеного, керуючись статтями 212, 258-260 Цивільного процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача про його участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Забезпечити у судовому засіданні з розгляду цивільної справи за позовом Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором, звернення стягнення на предмет іпотеки та встановлення способу реалізації предмета іпотеки, участь у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів представника позивача - ОСОБА_3 .

Проведення судового засідання у режимі відеоконференції призначити на 10 год. 00 хв. 14 лютого 2024 року.

Про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів повідомити ОСОБА_3 шляхом надіслання повідомлення на її електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1

Попередити представника позивача, що відповідно до частини п`ятої статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Використовувані в судовому засіданні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і скарженню не підлягає.

Суддя В.В. Чепурко

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116969487
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором, звернення стягнення на предмет іпотеки та встановлення способу реалізації предмета іпотеки

Судовий реєстр по справі —739/2780/23

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

Рішення від 14.02.2024

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

Рішення від 24.01.2024

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні