Ухвала
від 14.02.2024 по справі 517/98/24
ФРУНЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 517/98/24

Провадження № 2/517/45/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2024 року смт. Захарівка

Фрунзівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Тростенюка В.А.,

секретаря судових засідань Грабовій І.Г.,

за участю:

позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт. Захарівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Служба у справах дітей Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області про позбавлення батьківських прав, -

встановив:

У провадженні Фрунзівського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Служба у справах дітей Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області про позбавлення батьківських прав.

Від позивача ОСОБА_1 до суду надійшло клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати із служби у справах дітей Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно неповнолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Позивач у підготовчому судовому засіданні клопотання про витребування доказів підтримала та просила його задовольнити.

Відповідач у підготовче судове засіданні не з`явився з невідомих суду причин.

Представник служби у справах дітей Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області у підготовче судове засідання не з`явився, надавши заяву про проведення підготовчого судового засідання 14 лютого 2024 року без його участі.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 4, 5 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою . Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Таким чином враховуючи, що зазначені докази мають значення для правильного та об`єктивного розгляду справи, а у позивача виникають труднощі у їх отримані, тому суд вважає, що зазначені докази підлягають витребуванню.

Відповідно ч. 1 ст. 182 ЦПК України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Керуючись ст.ст. 84, 198, 200, 206 ЦПК України, суд,-

постановив:

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати службу у справах дітей Захарівської селищної ради Роздільнянського району Одеської області надати висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 відносно неповнолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Направити на адресу третьої особи рекомендованим листом судову повістку про виклик, копію даної ухвали.

Розгляд справи відкласти для виклику сторін по справі на 08 год. 00 хв. 28.02.2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116969607
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —517/98/24

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Тростенюк В. А.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Тростенюк В. А.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Тростенюк В. А.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Тростенюк В. А.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Тростенюк В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні