Ухвала
від 14.02.2024 по справі 283/274/24
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/274/24

провадження №2-о/283/26/2024

У Х В А Л А

14 лютого 2024 року Малинський районний суд Житомирської області в складі:

під головуванням - судді Ярмоленка В.В.

присяжних: Лісовської І.В., Крушевської Н.А.,

з секретарем судових засідань Селіною А.І.,

розглянувши у закритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування в особі Малинської міської ради Житомирської області про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

До Малинського районного суду Житомирської області надійшла заява ОСОБА_1 про визнання її сестри ОСОБА_2 недієздатною.

Заявник в судовому засіданні заявила клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи для з`ясування питання про визнання недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки та мешканки АДРЕСА_1 . Зазначила, що сестра є особою з інвалідністю 1 групи з дитинства, має психічні розлади, потребує стороннього догляду та не може усвідомлювати значення своїх дій, перебуває на обліку лікаря-психіатра. Заявила клопотання про проведення судово-медичної експертизи на основі медичної документації без участі її сестри.

У відповідності до ст. 298 ЦПК України суд при вирішенні питання про визнання особи недієздатною за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу. Необхідність експертного висновку обумовлена обставинами, викладеними у позовній заяві та поданими доказами.

В зв`язку з цим суд вбачає доцільність призначення експертизи судово - психіатричній експертній комісії Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1. Направити клопотання ОСОБА_1 для розгляду експертній комісії.

Керуючись ст.298, 300 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

призначити по справі судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити судово - психіатричній експертній комісії Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 (с. Зарічани Житомирського району Житомирської області).

На вирішення експертам поставити питання:

1. Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психічну хворобу?

2. Чи розуміє вона значення своїх дій і чи може самостійно керувати ними?

Розглянути по суті заявлене клопотання ОСОБА_1 про можливість проведення експертизи на основі медичної експертизи без участі ОСОБА_2 .

Надати в розпорядження експертів копію ухвали, клопотання ОСОБА_1 .

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

До отримання результатів експертизи провадження у справі зупинити.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Присяжні

СудМалинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116971619
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —283/274/24

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Ярмоленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні