Ухвала
від 13.02.2024 по справі 690/36/24
ВАТУТІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13.02.2024 року Справа № 690/36/24

Провадження № 2-о/690/16/24

У Х В А Л А

про залучення заінтересованих осіб

13 лютого 2024 року м. Ватутіне

Ватутінський міський суд Черкаської області

у складі: головуючого судді Здоровила В.А.

з участю секретаря Мельник С.В.

під час розгляду у відкритому судовому засіданні цивільної справи за заявою Ватутінської міської ради Черкаської області, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Ватутінське комунальне підприємство теплових мереж Ватутінської міської ради Черкаської області про визнання спадщини відумерлою, -

в с т а н о в и в:

у провадженні Ватутінського міського суду Черкаської області на розгляді знаходяться матеріали цивільної справи за заявоюВатутінської міської ради Черкаської області, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Ватутінське КПТМ Ватутінської міської ради Черкаської області про визнання спадщини відумерлою після смерті ОСОБА_2 ..

Від представника Ватутінської міської ради Черкаської області Чадного С.А. до суду надійшло клопотання про залучення у справі заінтересованої особи, в якому він просить залучити до участі у справі про визнання спадщини відумерлою, що відкрилася після смерті ОСОБА_2 Ватутінське ВУЖКГ Ватутінської міської ради Черкаської області (вул. Звенигородська, 6 м.Ватутіне, Звенигородський район, Черкаська область, 20251, ЄДРПОУ 03356884), в якості заінтересованої особи.

Представник заявника Ватутінської міської ради Черкаської області Чадний С.А. в судове засідання не з`явився, подав до суду клопотання, в якому просить судове засідання призначене на 13.02.2024 о 09.30 год. провести у його відсутності та розглянути клопотання про залучення заінтересованої особи.

Представник заінтересованої особи Ватутінського КПТМ Ватутінської міської ради Черкаської області в судове засідання не з`явився, директор підприємства надіслав до суду клопотання про розгляд справи без участі заінтересованої особи, вимоги заявника підтримує в повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання представника заявника про залучення заінтересованої особи у справі підлягає до задоволення та виходить із наступного.

Відповідно до ч. 3ст. 42 ЦПК Україниу справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч. 3ст.294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 4ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Оскільки положеннямиЦПК Українине передбачено залучення заінтересованої особи в окремому провадженні, суд за аналогією, застосовує положенняст. 51 ЦПК Українищодо залучення у справі співвідповідача.

Згідно зі ст. 51 ЦПК України, суд має право за клопотанням позивача залучити до справи співвідповідача, або замінити первісного відповідача належним відповідачем.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

В судовому засіданні було встановлено, що відповідно до довідки Ватутінського ВУЖКГ Ватутінської міської ради Черкаської області сума заборгованості за квартирою за адресою: АДРЕСА_1 перед Ватутінським ВУЖКГ станом на 01.10.2023 складає 18225 грн. 82 коп..

А тому, суд вважає за необхідним залучити у справі за заявоюВатутінської міської ради Черкаської області, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Ватутінське КПТМ Ватутінської міської ради Черкаської області про визнання спадщини відумерлою після смерті ОСОБА_2 , в якості заінтересованої особи Ватутінське ВУЖКГ Ватутінської міської ради Черкаської області.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 10, 42,51,260,294 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

клопотання представника заявника Ватутінської міської ради Черкаської області про залучення у справі заінтересованої особи - задовольнити.

Залучити у справі за заявоюВатутінської міської ради Черкаської області, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Ватутінське комунальне підприємство теплових мереж Ватутінської міської ради Черкаської області про визнання спадщини відумерлою після смерті ОСОБА_2 в якості заінтересованої особи Ватутінське виробниче управління житлово-комунального господарства Ватутінської міської ради Черкаської області (вул. Звенигородська, 6 м.Ватутіне, Звенигородський район, Черкаська область, 20251, ЄДРПОУ 03356884).

Судове засідання у даній цивільній справі відкласти до 04 березня 2024 року о 09 год. 30 хв., яке провести в залі судових засідань Ватутінського міського суду Черкаської області.

В судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, залученій заінтересованій особі надіслати копію заяви з доданими до неї документами.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на веб-сайті Ватутінського міського суду Черкаської області http://vt.ck.court.gov.ua, розміщеному на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий В.А. Здоровило

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116972827
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —690/36/24

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Ватутінський міський суд Черкаської області

Здоровило В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні