Ухвала
від 13.02.2024 по справі 757/6887/24-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/6887/24-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2024 року суддя Печерського районного суду м. Києва Литвинова І. В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» про визнання права власності на майно,

ВСТАНОВИВ:

09 лютого 2024 року до Печерського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява, яку передано судді 12 лютого 2024 року, згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, у відповідності до пункту 15 Розділу XIII Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України від 18 березня 2004 року № 1618-IV (у редакції Закону № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року), для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Згідно з частиною першою статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

У відповідності до частини першої ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

І. Згідно з частиною четвертою статті 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до частини першої статті 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Ставка судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, майнового - 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», у частині першій статті 7, встановлено розмір прожиткового мінімуму на одну працездатну особу в розрахунку на місяць - 3 028, 00 грн.

Як вбачається з прохальної частини позовної заяви, позивач просить:

- виключити визнати право власності ОСОБА_1 на грошові кошти у сумі 49 324 141, 00 доларів США, які знаходилися на рахунках компаній FINCORP RESOURCES LLP, PIALESKO LTD, OPALCORE LTD, WELLAR INVESTMENTS Inc., QUICPACE LTD, LORICOM HOLDING GROUP LTD, CANYON CAPITAL Inc., ANRADO GROUP LTD, FOXTRON NETWORKS LTD, VANNINGFORD TRADING LTD, YORKFIELD UNITED LLP, AKEMI MANAGEMENT LTD, KVITEN SOLUTION LTD, KATIE MA ENTERPRISES LTD, JAPELION LTD, ALDOZA INVESTMENTS LTD, EROSARIA LTD, FOLKBROOK INCORPORATED, RAYTECH COMMERCE LTD, WONDERBLISS LTD, SABULONG TRADING LTD, BALEINGATE FINANCE LTD, EXVALE BUSINESS AG в AS PrivatBank (Рига, LV-1134, Латвія);

- визнати право власності ОСОБА_1 на грошові кошти у сумі 31 452 942, 40 доларів США, які знаходились на рахунках компанії Imex Provider Ltd Британські Віргінські острови, та які були розміщені у «Регіональному інвестиційному банку» Латвії.

Відповідно до пунктів 2, 10 частини першої статті 176 ЦПК України, ціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна; у позовах, що складаються з кількох самостійних вимог, - загальною сумою всіх вимог.

Як вбачається з позовної заяви та додатків до неї, поданий позов є майнового характеру, на противагу тому, що, як переконана сторона позивача і вказано у позовній заяві, вимоги є немайновими.

Згідно з частиною четвертою статті 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

До позовної заяви не додано документів, для підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону, хоча у переліку додатків до позовної заяви пунктом першим вказано про оригінал квитанції про сплату судового збору.

Отже позивачеві необхідно сплатити судовий збір, відповідно до встановлених ставок Закону України «Про судовий збір» і розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеному Законом України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

Відтак, при зверненні до Печерського районного суду м. Києва заявнику слід сплатити судовий збір у розмірі 15 140, 00 грн на реквізити: отримувач коштів: ГУК у м. Києві / Печерс. р-н/22030101; код отримувача (код за Єдиним державним реєстром підприємств і організацій України): 37993783; банк отримувача: Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача: 899998; рахунок отримувача: UA228999980313181206000026007, код класифікації доходів бюджету: 22030101; призначення платежу: 22030101;101; (код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); судовий збір за позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Печерський районний суд міста Києва.

Недоліки позовної заяви підлягають усуненню шляхом подання до суду платіжного документу про сплату судового збору, відповідно до частини четвертої статті 177 ЦПК України.

ІІ. Згідно з частиною першої статті 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Оскільки, як вбачається із позовної заяви, спір не пов`язаний із трудовими правовідносинами, а також з відшкодуванням шкоди, заподіяної внаслідок кримінального правопорушення чи каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду, то позивач не звільняється в силу закону від обов`язку виконання приписів частини першої статті 177 ЦПК України.

Таким чином, заявнику також необхідно подати до суду копії позовної заяви з додатками для відповідача, як це передбачено частиною першою статті 177 ЦПК України.

У відповідності до частини третьої, четвертої статті 12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом і водночас кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини третьої ст. 185 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1-19, 23, 33, 34, 49, 174-177, 184, 185, 352-355 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» про визнання права власності на майно, залишити без руху, надавши позивачу строк у десять днів з дня отримання копії ухвали, для усунення зазначених недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили негайно після її підписання суддею, заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І. В. Литвинова

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116973559
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на майно

Судовий реєстр по справі —757/6887/24-ц

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні