Ухвала
від 14.02.2024 по справі 634/991/23
САХНОВЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 634/991/23

Провадження № 2-о/634/2/24

"14" лютого 2024 р. смт Сахновщина Харківської області

Сахновщинський районний суд Харківської області у складі головуючого судді - Зимовського О.С., за участю секретаря судового засідання Лісняк С.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Сахновщина Харківської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересованою особа: Сахновщинська селищна рада Красноградського району Харківської області про встановлення факту родинних відносин, -

встановив:

В провадженні Сахновщинського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересованою особа: Сахновщинська селищна рада Красноградського району Харківської області про встановлення факту родинних відносин.

14.02.2024 року до суду надійшло клопотання заявника ОСОБА_1 про витребування доказів, а саме у Сахновщинському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків)

- копію свідоцтва про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- копію свідоцтва про смерть ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Заявник в судове засідання не з`явився, подав заяву про проведення судового засідання без його участі.

Представник заінтересованої особи: Сахновщинської селищної ради Красноградського району Харківської області в судове засідання не з`явився, надали заяву про розгляд справи за відсутності їх представника.

Зважаючи на те, що всі учасники справи в судове засідання не з`явилися, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши клопотання про витребування доказів та матеріали справи, суд приходить наступного висновку.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Клопотання заявника про витребування доказів відповідає вимогам, передбаченим ч. 2 ст. 84 ЦПК України.

Оцінивши доводи клопотання та врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання вказаних доказів для доведення обставин справи, суд приходить висновку про задоволення клопотання заявника про витребування доказів.

Разом з тим, у відповідності до ч.4 ст.223 ЦПК України суд вважає за необхідне відкласти судове засідання по даній цивільній справі у зв`язку з задоволенням клопотання представника позивача про витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 84, 223, 258-261 ЦПК України, -

постановив:

Клопотання заявника про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Сахновщинському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Красноградському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків):

- копію свідоцтва про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- копію свідоцтва про смерть ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Докази, які вимагає суд, необхідно направити до суду в строк до 06 березня 2024 року.

Роз`яснити, що:

- згідно з ч. 7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали;

- згідно з ч. 8 ст. 84 ЦПК України, уразі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

- згідно з ч. 9 ст. 84 ЦПК України, притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Розгляд справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересованою особа: Сахновщинська селищна рада Красноградського району Харківської області про встановлення факту родинних відносин - відкласти на 11 год. 00 хв. 06 березня 2024 року, в приміщенні Сахновщинського районного суду Харківської області за адресою: 64501, смт Сахновщина, вул. Шмідта, 8 Харківської області.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116978567
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —634/991/23

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Сахновщинський районний суд Харківської області

Зимовський О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні