Ухвала
від 13.02.2024 по справі 910/715/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВИКЛИК

13.02.2024Справа № 910/715/22

Господарський суд міста Києва в порядку статей 89, 120-121 Господарського процесуального кодексу України, у справі 910/715/22 за позовом позивача-1: товариства з обмеженою відповідальністю "ТРАНСМАТИК", позивача-2: ОСОБА_1 , позивача-3: ОСОБА_2 до товариства з обмеженою відповідальністю "МІЖНАРОДНА КОМЕРЦІЙНА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ" (ICTV), про визнання інформації недостовірною, зобов`язання спростувати недостовірну інформацію та стягнення 300.000,00 грн.

ВИКЛИКАЄ

в якості свідків

ОСОБА_3 (

НОМЕР_1, АДРЕСА_3, Київ ОСОБА_4 , ( АДРЕСА_2 )

у судове засідання з розгляду справи по суті 05.03.24 о 16:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 1 .

Суд попереджає свідків про кримінальну відповідальність передбачену статтями 3684, 385 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиві показання.

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯВКИ ВИКЛИКАНИХ ОСІБ і їх ПРИБУТТЯ як СВІДКІВ ПОКЛАДАЄТЬСЯ на адвоката Волошина Ігоря Володимировича (св-в 01276 від 05.01.2022 Рада адвокатів Житомирської області, представника позивачів - Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансматик", ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

Наслідки неявки в засідання осіб, які беруть участь у справі передбачені ст. 202 ГПК України. Про причини неявки обов`язково повідомити суд.

РОЗ`ЯСНИТИ ОСОБА_3 ( НОМЕР_1 )

ОСОБА_4 ( НОМЕР_2 )

Свідком може бути будь-яка дієздатна фізична особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

У разі неможливості прибуття до суду та участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд.

Свідок має право давати показання рідною мовою або мовою, якою він володіє, користуватися письмовими записами, відмовитися від давання показань у випадках, встановлених законом, а також право на компенсацію витрат, пов`язаних з викликом до суду.

Не можуть бути допитані як свідки:

1) недієздатні фізичні особи, а також особи, які перебувають на обліку чи на лікуванні у психіатричному лікувальному закладі і не здатні через свої фізичні або психічні вади правильно сприймати обставини, що мають значення для справи, або давати показання;

2) особи, які за законом зобов`язані зберігати в таємниці відомості, що були довірені їм у зв`язку з наданням професійної правничої допомоги або послуг медіації під час проведення позасудового врегулювання спору, - про такі відомості;

3) священнослужителі - про відомості, одержані ними на сповіді віруючих;

4) судді та присяжні - про обставини обговорення в нарадчій кімнаті питань, що виникли під час ухвалення судового рішення, або про інформацію, що стала відома судді під час врегулювання спору за його участю;

5) інші особи, які не можуть бути допитані як свідки згідно із законом чи міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, без їхньої згоди.

Особи, які мають дипломатичний імунітет, не можуть бути допитані як свідки без їхньої згоди, а представники дипломатичних представництв - без згоди дипломатичного представника.

Свідок, який з`явився на вимогу суду, не має права відмовитися давати показання, крім показань щодо себе, членів сім`ї чи близьких родичів (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, над якою встановлено опіку чи піклування, член сім`ї або близький родич цих осіб), які можуть тягнути юридичну відповідальність для нього або таких членів сім`ї чи близьких родичів.

Свідок викликається судом для допиту за клопотанням представника позивача у разі, якщо обставини, викладені свідком у заяві, суперечать іншим доказам або викликають у суду сумнів щодо їх змісту, достовірності чи повноти.

Суд має право зобов`язати учасника справи, який подав заяву свідка, забезпечити явку свідка до суду або його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Якщо свідок без поважних причин не з`явився в судове засідання або не взяв участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд не бере до уваги його показання.

В ухвалі про виклик свідка суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання.

Подання та отримання заяв по суті справи та з процесуальних питань є можливим в підсистемі (модулі) ЄСІТС "Електронний суд" при умові реєстрації. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за посиланням: https://wiki.court.gov.ua;

Засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду здійснюється з використанням власних технічних засобів через сервіс "Система захищеного відеокнференцзв`язку з судом (посилання https://vkz.court.gov.ua/) шляхом попередньої реєстрації та входу до нього через підсистему "Електронний суд". Для участі у засіданні в режимі відеоконференції слід подати заяву із зазначенням логіну в порядку ст.197 ГПК України.

За умов подання всіма учасниками справи заяв про її розгляд за письмовими документами судове рішення може ухвалене без особистої участі представників учасників справи.

Суддя Ігор Курдельчук

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116983909
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо захисту ділової репутації

Судовий реєстр по справі —910/715/22

Постанова від 30.07.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 01.07.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 20.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Рішення від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 08.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні