Ухвала
від 13.02.2024 по справі 564/522/24
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 564/522/24

13 лютого 2024 року

Костопільський районний суд Рівненської області в особі слідчого судді ОСОБА_1

розглянувши клопотання представника власника майна адвоката ОСОБА_2 , про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі №564/522/24 за клопотанням Товариства з обмеженою відповідальністю «Вейп Хаб» про скасування арешту майна

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Вейп Хаб» звернулось до Костопільського районного суду Рівненської області з клопотанням про скасування арешту майна.

Судове засідання з розгляду вказаного клопотання призначено на 12 год 50 хв 14 лютого 2024 року.

Представником заявника адвокатом ОСОБА_2 , подано клопотання про проведення розгляду справи за клопотанням Товариства з обмеженою відповідальністю «Вейп Хаб» про скасування арешту майна в режимі відеоконференції з використанням представником підсистеми відеоконференцзв`язку через кабінет Електронний суд.

Клопотання мотивоване запровадженим воєнним станом та необхідністю забезпечення оперативності розгляду справи.

Дослідивши клопотання слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Відповідно до ч.2 ст.336 КПК України, суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження.

Організація проведення судового засідання в режимі відеоконференції згідно зі ст.336 КПК України покладається одночасно як на суд, що розглядає відповідне провадження, так і на суд (або орган досудового слідства, або установу попереднього ув`язнення, або установу виконання покарань) за територіальним місцезнаходженням учасника судового процесу, що обрав такий вид участі у засіданні.

Слід зазначити, що у ході проведення судового засідання в режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення з використанням власного облікового запису за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» реалізація положень ч.4 ст. 366 КПК України є неможливою.

Водночас, при вирішенні питання щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власного облікового запису в системі "EasyCon" суд приймає до уваги, що з 24.02.2022 в Україні введено воєнний стан, який неодноразово продовжувався, а Законом України від 06 лютого 2024 року №3564-IX затверджено Указ Президента України від 05 лютого 2024 року №49/2024 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», яким продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 14 лютого 2024 року строком на 90 діб.

Враховуючи оголошений в Україні воєнний стан, з метою забезпечення оперативності судового провадження, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника.

Керуючись ст.336 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання представника власника майна адвоката ОСОБА_2 , про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі №564/522/24 за клопотанням Товариства з обмеженою відповідальністю «Вейп Хаб» про скасування арешту майна задовольнити.

Провести судове засідання 14 лютого 2024 року о 12 годині 50 хвилини у справі №564/522/24 за клопотанням Товариства з обмеженою відповідальністю «Вейп Хаб» про скасування арешту майна у режимі відеоконференції з використанням представника Товаристваз обмеженоювідповідальністю «ВейпХаб» адвокатом ОСОБА_2 , власних технічних засобів.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів негайно направити представнику Товаристваз обмеженоювідповідальністю «ВейпХаб» адвокату ОСОБА_2 , який братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Представнику адвокату ОСОБА_2 , відповідно до ч.3 ст.336 КПК України, забезпечити належну якість застосовуваних в дистанційному судовому провадженні технічних засобів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116986246
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —564/522/24

Ухвала від 14.02.2024

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 13.02.2024

Кримінальне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні